הסכם הורות משותפת

עו"ד רון הדר08 בינואר, 2020

מילון מונחים > הסכם הורות משותפת

הורות משותפת היא מערכת יחסים בין צדדים שבוחרים להביא לעולם ילד משותף, למרות שאינם מנהלים משק בית משותף או מערכת יחסים זוגית. הסכם הורות משותפת הוא מסמך שבו הצדדים קובעים מראש את כלל  העניינים מהותיים הנוגעים לחיי המשפחה החדשה ואופן גידול הילד (כמו חינוך, משמורת וכו').

נפקות משפטית ונוסח הסכם הורות משותפת

עריכת הסכם הורות משותפת כמוה כעריכת מסמך משפטי. כלומר, זהו חוזה בין הצדדים החתומים עליו. לאחר שהילד נולד, ניתן לאשר את המסמך בבית המשפט לענייני משפחה. מקרה של מחלוקת שמגיעה לבית המשפט, רשאי האחרון לפסוק לפי שיקול דעתו. למרות זאת, בית המשפט יתחשב בכתוב בהסכם, ולכן כדאי לפרט בו כמה שיותר תחומים, ובכך למנוע ויכוחים עתידיים.

הסכם ההורות מנוסח בלשון חוזית. לרוב הוא יכלול חלק כללי, ובהמשך יכלול התייחסויות לנושאים שונים המרכיבים את חיי המשפחה והיום יום של הילד. כך למשל תחומי אחריות של כל אחד מן ההורים, הסדרי ראייה, וכו'. ניתן להגדיל לעשות, ולהוסיף את השקפת העולם החינוכית והערכית של ההורים. כך למשל ניתן לקבוע מראש באיזה סוג מסגרות חינוך הילד ילמד.

לרוב הסכם זה נכרת ונחתם עוד בטרם לידת הילד, ולהוסיף להסכם פרטים הנוגעים לאופן הלידה, ההתעברות וההריון (כמו למשל עלויות של טיפולי פוריות, בדיקות רפואיות ועוד).

ביטול הסכם הורות משותפת

הצדדים יכולים לכלול בנוסח הסכם ההורות סעיפים שיביאו לביטולו בכפוף לאי עמידה בתנאי ההסכם או בכפוף להתרחשותם של מקרים שונים לאורך חיי המשפחה. כך למשל בתיק שהגיע לבית המשפט לענייני משפחה בתל אביב בשנת 2018, נקבע שכיוון שהתקיים אחד מהמקרים הקבועים בהסכם כעילה לביטולו, ההסכם אכן יבוטל, והמחלוקת שהגיעה לבית המשפט תוכרע בהתאם לחוק ולא על פי מה שקבעו הצדדים מלכתחילה בהסכם. עם זאת, חשוב לדעת שגם אם ההסכם מבוטל, הוא עדיין יכול לשמש כמסמך ראייתי המעיד על כוונת הצדדים בנושאים שונים.

    אל תפספסו עדכונים והטבות

    אנו רוצים להשאיר אותכם מעודכנים בפוסטים האחרונים, כל החדשות, טיפים והטבות עבור חברות חדשות וקיימות.
    הירשמו כעת

    פוסטים דומים

    רישום עוסק מורשה – איך כדאי להתחיל?

    מזל טוב! החלטתם לפתוח עסק חדש. הצעד הראשון הוא פתיחת עוסק מורשה, שיאפשר לכם לעמוד בקשרים עסקיים עם לקוחות ולהסדיר את הפעילות מול רשות המיסים. אז איך פותחים עוסק מורשה? מה ההבדל בין עוסק מורשה לחברה? מהן מדרגות מס לעוסק מורשה? איגדנו עבורכם כל מה שהעוסק המתחיל צריך לדעת. מיהו עוסק מורשה? עוסק מורשה הוא מי שהחליט לעבוד כעצמאי ולבצע פעילות עסקית (כמו למשל...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר16 באוגוסט, 2023

    בחירת רואה חשבון לפתיחת עוסק מורשה

    הקמתם עסק, אתם בתחילת דרככם, והבנתם כי אתם צריכים להפוך את הדבר ל"רשמי". כיום, קיימות מספר תצורות בהן אנשים יכולים להסדיר את פעילותם העסקית. בין הדרכים להסדרת פעילות עסקית ניתן לבצע: פתיחת עוסק פטור, פתיחת עוסק מורשה, רישום חברה בע"מ ועוד. במאמר זה נתרכז בהליך פתיחת עוסק מורשה, כיצד יש לבצע אותו ומי מבצע אותו. מרבית האנשים שמקימים עסק, לרוב פותחים עוסק פטור. עוסק...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר19 ביולי, 2023
    Skip to content