הקצאת מניות – Share allocation

עו"ד רון הדר20 ביולי, 2016

מילון מונחים > הקצאת מניות – Share allocation.

כאשר מבצעים הקצאת מניות בחברה מקצים (מחלקים) מניות מהון המניות הרשום (כמות המניות הכולל בחברה).

הון מניות רשום נקבע בתקנון ומכמות זו ניתן להקצות מניות לבעלים. הון מניות רשום מומלץ הינו 1,000,000 מניות. הון המניות גדול על מנת שיהיו מספיק מניות להקצות לבעלי מניות חדשים/משקיעים/עובדי החברה בשלב מאוחר יותר. הדבר חוסך פעולות משפטיות עתידיות כגון הגדלת הון המניות הרשום בעתיד (לצורך כך יש לקיים אסיפה כללית של בעלי המניות בחברה).

הון מניות מוקצה נקבע גם כן בתקנון, והינו המניות שמחולקות לבעלי המניות בחברה מתוך הון המניות הרשום. במהלך רישום חברה בע"מ כל אחד מבעלי המניות יחתום על כמות מניות שתייצג את זכויותיו בחברה. לדוגמא: במקרה הקלאסי שבו נרשמים שני בעלי מניות בעלי זכויות שוות, הון המניות המוקצה יהיה 100,000 מניות. כל אחד מהם יחזיק ב-50,000 מניות המהוות 50% מהון המניות המוקצה ולכן מייצגות בעלות של 50% בחברה.

הקצאת מניות בחברה יכולה להיות למייסד החברה בפעם הראשונה ברישום החברה, בשלב מאוחר יותר לבעל מניות קיים בחברה כאשר רוצים להגדיל את אחזקותיו או לבעל מניות חדש לגמרי שנכנס לחברה.

על מנת לבצע את הפרוצדורה של הקצאת מניות יש להכין שני מסמכים:

  1. החלטה של אסיפת בעלי המניות על ההקצאה בה מפורטים סוג המניות, כמות המניות והערך הנקוב שלהם ופרטי בעל המניות לו מקצים. ההחלטה תחתם ע"י יו"ר האסיפה.
  2. טופס דיווח הקצאת מניות לרשם החברות (אותו יש לשלוח לרשם החברות בתוך 14 ימים מתאריך ההקצאה). בטופס יהיו פרטי החברה המקצה ובעל המניות מקבל ההקצאה וכמובן כמות המניות, סוג, ערך, תאריך ההקצאה וכו'. הטופס ייחתם ע"י נושא משרה בחברה (בעל מניות או דירקטור) ויאומת ע"י חתימה של עו"ד.

מנגנון בהסכם מייסדים של זכות מצרנות preemptive rights מאפשר לבעלי מניות להשתתף בהקצאת מניות עתידית.

התחל בהקצאת מניות

    אל תפספסו עדכונים והטבות

    אנו רוצים להשאיר אותכם מעודכנים בפוסטים האחרונים, כל החדשות, טיפים והטבות עבור חברות חדשות וקיימות.
    הירשמו כעת

    פוסטים דומים

    רישום עוסק מורשה – איך כדאי להתחיל?

    מזל טוב! החלטתם לפתוח עסק חדש. הצעד הראשון הוא פתיחת עוסק מורשה, שיאפשר לכם לעמוד בקשרים עסקיים עם לקוחות ולהסדיר את הפעילות מול רשות המיסים. אז איך פותחים עוסק מורשה? מה ההבדל בין עוסק מורשה לחברה? מהן מדרגות מס לעוסק מורשה? איגדנו עבורכם כל מה שהעוסק המתחיל צריך לדעת. מיהו עוסק מורשה? עוסק מורשה הוא מי שהחליט לעבוד כעצמאי ולבצע פעילות עסקית (כמו למשל...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר16 באוגוסט, 2023

    בחירת רואה חשבון לפתיחת עוסק מורשה

    הקמתם עסק, אתם בתחילת דרככם, והבנתם כי אתם צריכים להפוך את הדבר ל"רשמי". כיום, קיימות מספר תצורות בהן אנשים יכולים להסדיר את פעילותם העסקית. בין הדרכים להסדרת פעילות עסקית ניתן לבצע: פתיחת עוסק פטור, פתיחת עוסק מורשה, רישום חברה בע"מ ועוד. במאמר זה נתרכז בהליך פתיחת עוסק מורשה, כיצד יש לבצע אותו ומי מבצע אותו. מרבית האנשים שמקימים עסק, לרוב פותחים עוסק פטור. עוסק...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר19 ביולי, 2023
    Skip to content