חברה – Company/Corporation

עו"ד רון הדר23 ביוני, 2016

מילון מונחים > חברה – Company/Corporation.

במסגרת החברה מתנהלת הפעילות העסקית כאשר החברה מהווה אישיות משפטית נפרדת מבעליה. לחברה זכויות וחובות משל עצמה, החברה יכולה לתבוע ולהיתבע, להיות בעלים של נכסים ולהיות צד לחוזה או עסקה.

חברה בע"מ (בעירבון מוגבל) היא חברה שאחריות בעלי המניות שלה מוגבלת (עד לגובה השקעתם, התמורה עבור מניותיהם). זאת אומרת שבמקרה שבו החברה נקלעת לחובות או במקרה בו גורם מסוים בא בטענות כלפי החברה הרי אין ביכולתו להגיש תביעה נגד בעלי המניות. במקרה הזה הכתובת היא החברה עצמה ולא ניתן יהיה לרדת לנכסיהם של בעלי המניות אלה במקרה חריג דוגמת הפרת חובת נאמנות לחברה. במקרה שכזה תהיה  אפשרות לתובע כנגד החברה לתבוע אישית את בעלי המניות (הליך זה נקרא "הרמת מסך").

זו הסיבה המרכזית שהמון יזמים בוחרים להקים חברה בע"מ, בשל הסיכון העסקי שהם הולכים לקחת.

התחל ברישום חברה

מייסדי החברה נקראים בעלים והם מחזיקי המניות. אותן מניות מקנות למייסדים זכויות שונות  כגון זכות להשתתף ברווחי החברה (חלוקת דיבידנדים) וזכויות הצבעה לחברה פרטית יכול שיהיה בעל מניות יחיד ודירקטור יחיד.

יזמים וחברות סטארט-אפ בוחרים להתאגד בצורה של חברה בע"מ גם בשל המיתוג ואיך שיתפסו בשוק אל מול לקוחות או חברות אחרות שהם רוצים לשתף איתן פעולה. בנוסף, התאגדות במבנה של חברה בע"מ מומלצת בגיוס הון בו משקיעים מזרימים כספים לחשבון החברה כנגד הקצאת מניות.

בעת פתיחת חברה בע"מ יש להירשם אצל רשם החברות בטרם התחלת הפעילות העסקית. כיום ניתן לקצר את ההליכים ולבצע רישום חברה אונליין בעזרת המערכת של Ettorney. בעלי המניות ממלאים ב-5 דקות את כל האינפורמציה הדרושה להכנת כל מסמכי הרישום (בקשה לרישום חברה, תצהיר בעלי המניות הראשונים, תצהיר של הדירקטורים ראשונים, תקנון ההתאגדות) וצריכים רק להגיע לאימות חתימה קצר עם עו"ד ולאחר מכן כל המסמכים נשלחים אונליין לרשם החברות. לאחר הרישום בעל המניות מקבל את תעודת ההתאגדות עם מספר הח.פ  ישירות לאימייל. על מנת לא ליצור מצב שרישום החברה יסורב בשל שם תפוס או דומה, המערכת של Ettorney מזהה שמות כאלה כאשר אתם ממלאים את האינפורמציה בפלטפורמה ומתריעה אם אכן קיים שם שכזה.

מי שבאפשרותו מבחינת החוק להקים חברה בישראל הוא כל אדם (כולל תאגיד) מלבד כמה חריגים כגון קטינים או מי שהוטלה עליו מגבלה בדין (פושט רגל וכו'). גם תושב זר או תאגיד זר יכולים להקים חברה בישראל. לתושב הזר נדרש לצרף דרכון למסמכי הקמת החברה ולתאגיד הזר את תעודת ההתאגדות הזרה.

במצב שבו מקימים את החברה מספר בעלי מניות (שניים ומעלה), בד"כ בעלי המניות חותמים על הסכם מייסדים (לפני הקמת החברה  או אחרי). הסכם המייסדים מסדיר את החובות והזכויות של השותפים בינם לבין עצמם ולבין החברה קראו עוד על הסכם מייסדים.

    אל תפספסו עדכונים והטבות

    אנו רוצים להשאיר אותכם מעודכנים בפוסטים האחרונים, כל החדשות, טיפים והטבות עבור חברות חדשות וקיימות.
    הירשמו כעת

    פוסטים דומים

    רישום עוסק מורשה – איך כדאי להתחיל?

    מזל טוב! החלטתם לפתוח עסק חדש. הצעד הראשון הוא פתיחת עוסק מורשה, שיאפשר לכם לעמוד בקשרים עסקיים עם לקוחות ולהסדיר את הפעילות מול רשות המיסים. אז איך פותחים עוסק מורשה? מה ההבדל בין עוסק מורשה לחברה? מהן מדרגות מס לעוסק מורשה? איגדנו עבורכם כל מה שהעוסק המתחיל צריך לדעת. מיהו עוסק מורשה? עוסק מורשה הוא מי שהחליט לעבוד כעצמאי ולבצע פעילות עסקית (כמו למשל...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר16 באוגוסט, 2023

    בחירת רואה חשבון לפתיחת עוסק מורשה

    הקמתם עסק, אתם בתחילת דרככם, והבנתם כי אתם צריכים להפוך את הדבר ל"רשמי". כיום, קיימות מספר תצורות בהן אנשים יכולים להסדיר את פעילותם העסקית. בין הדרכים להסדרת פעילות עסקית ניתן לבצע: פתיחת עוסק פטור, פתיחת עוסק מורשה, רישום חברה בע"מ ועוד. במאמר זה נתרכז בהליך פתיחת עוסק מורשה, כיצד יש לבצע אותו ומי מבצע אותו. מרבית האנשים שמקימים עסק, לרוב פותחים עוסק פטור. עוסק...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר19 ביולי, 2023
    Skip to content