תצהיר כושר פירעון

עו"ד רון הדר25 בספטמבר, 2017

מילון מונחים > תצהיר כושר פירעון

בארץ קיימים בתי עסק משגשגים ומצליחים, אך לעתים מגיעה החברה להחלטה להתפרק. הסיבות לפירוק החברה יכולות להיות שונות – פשיטת רגל, מטרות שלא הושגו בסופו של דבר או הרצון של בעלי החברה להפוך לשכירים. כדי שהחברה תוכל לעבור את שלב הפירוק בשלום, על בעלי החברה לחתום על מסמכים ולהסדיר עניינים ביורוקרטיים שונים, וביניהם חתימה על תצהיר כושר פירעון.

תצהיר כושר פירעון הוא למעשה השלב הראשון בפירוק – טופס שבאמצעותו מצהירים הדירקטורים של החברה על כך שהם יכולים לשלם את כל החובות בתוך שניים עשר חודשים מתאריך הפירוק.

התחל בפירוק חברה

דברים שכדאי לדעת על התצהיר

  • על התצהיר חותמים דירקטורים מכהנים הרשומים ברשם החברות. אם בחברה העומדת בפני פירוק מוזכרים שמותיהם של דירקטורים בלתי מכהנים, יש צורך ליידע את רשם החברות. חשוב לשים לב כי על התצהיר להיחתם על ידי רוב הדירקטורים המכהנים או כולם.
  • התצהיר הוא בעל ערך משפטי גבוה, ובמקרים מסוימים משמש כהוכחה בבית המשפט, מבלי הצורך להזמין את הדירקטור לתת עדות.
  • אדם החותם על תצהיר שקרי, עובר על החוק – תצהיר שקרי נחשב לעדות שקר.
  • כדי להודיע לרשם החברות על הפסקת הכהונה של דירקטור מסוים, יש צורך למלא את טופס מספר 6 הנקרא "הודעה על שינויים בהרכב הדירקטוריון". הטופס צריך להיות חתום על ידי עורך דין מוסמך ועל ידי אחד מבעלי התפקידים הבכירים בחברה.
  • בסיום מילוי תצהיר כושר פירעון, יש צורך לשלוח את המקור לרשם החברות.
  • אם החברה היא תאגיד, על תצהיר כושר הפירעון לכלול את חתימתו של הדירקטור היחיד המכהן מטעמו של תאגיד זה.

היום שאחרי ההגשה

לאחר שמתקבל תצהיר כושר פירעון, מתחיל השלב השני בהליך פירוק החברה. כעת מכנסים בעלי המניות של החברה המתפרקת אסיפה כללית ובה מתקבלת ההחלטה הסופית על פירוקה של החברה (שצריכה להתקבל ברוב קולות) ועל מינוי האדם שינהל את עניין פירוקה (מפרק החברה). ברגע שהמפרק מתמנה לתפקידו, עליו להודיע על כך לרשם החברות בצירוף פרטיים אישיים כמו שם מלא, מספר תעודת זהות או כתובת מגורים. כמו כן, החל מתאריך קבלת ההחלטה לפרק את החברה וכינוס האסיפה הכללית, על החברה להודיע על פירוקה בתוך 7 ימים.

    אל תפספסו עדכונים והטבות

    אנו רוצים להשאיר אותכם מעודכנים בפוסטים האחרונים, כל החדשות, טיפים והטבות עבור חברות חדשות וקיימות.
    הירשמו כעת

    פוסטים דומים

    רישום עוסק מורשה – איך כדאי להתחיל?

    מזל טוב! החלטתם לפתוח עסק חדש. הצעד הראשון הוא פתיחת עוסק מורשה, שיאפשר לכם לעמוד בקשרים עסקיים עם לקוחות ולהסדיר את הפעילות מול רשות המיסים. אז איך פותחים עוסק מורשה? מה ההבדל בין עוסק מורשה לחברה? מהן מדרגות מס לעוסק מורשה? איגדנו עבורכם כל מה שהעוסק המתחיל צריך לדעת. מיהו עוסק מורשה? עוסק מורשה הוא מי שהחליט לעבוד כעצמאי ולבצע פעילות עסקית (כמו למשל...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר16 באוגוסט, 2023

    בחירת רואה חשבון לפתיחת עוסק מורשה

    הקמתם עסק, אתם בתחילת דרככם, והבנתם כי אתם צריכים להפוך את הדבר ל"רשמי". כיום, קיימות מספר תצורות בהן אנשים יכולים להסדיר את פעילותם העסקית. בין הדרכים להסדרת פעילות עסקית ניתן לבצע: פתיחת עוסק פטור, פתיחת עוסק מורשה, רישום חברה בע"מ ועוד. במאמר זה נתרכז בהליך פתיחת עוסק מורשה, כיצד יש לבצע אותו ומי מבצע אותו. מרבית האנשים שמקימים עסק, לרוב פותחים עוסק פטור. עוסק...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר19 ביולי, 2023
    Skip to content