תצהיר

עו"ד רון הדר28 ביולי, 2019

מילון מונחים > תצהיר

בקשה לצו ירושה או לחילופין בקשה לצו קיום צוואה כמוהה כתצהיר. לאחר מילוי פרטי הבקשה, מגיש הבקשה יחתום עליה ויצהיר על נכונות הפרטים אותם הוא מסר. לאור העובדה שבקשה זו כמוהה כתצהיר, הרי שנדרש אימות חתימתו של מגיש הבקשה ע"י עו"ד.

כאשר אדם נפטר, ויורשיו מעוניינים לקבל גישה לכספים ולנכסים המגיעים אליהם מכוח חוק הירושה, עליהם להגיש בקשה לצו ירושה או צו קיום צוואה (תלוי בשאלה האם המנוח הותיר אחריו צוואה או לא). הבקשה לצו ירושה/צו קיום צוואה מוגשת במרבית המקרים אונליין באתר רשם הירושות. בבקשה יש למלא את פרטי מגיש הבקשה, את פרטי המנוח, מקום מגוריו של המנוח, יש לצרף תעודת פטירה (והעתק הצוואה במידה וקיימת), פרטי שאר היורשין (בין אם מכוח הצוואה ובין אם מכוח חוק הירושה) וכן פרטים משלימים נוספים.

לאחר הזנת הפרטים באתר רשם הירושות, יש להדפיס את הבקשה, להקריא אותה למגיש הבקשה על מנת שיאשר את נכונות הפרטים אותם הוא מסר ולסיום יש לזהות אותו ולהחתים אותו על הבקשה כפי שחותמים על כל תצהיר אחר.

משמעות תצהיר כמוה כמסירת עדות, כלומר, על מגיש התצהיר למסור רק מידע שהוא אמת והאמת בלבד.

    אל תפספסו עדכונים והטבות

    אנו רוצים להשאיר אותכם מעודכנים בפוסטים האחרונים, כל החדשות, טיפים והטבות עבור חברות חדשות וקיימות.
    הירשמו כעת

    פוסטים דומים

    רישום עוסק מורשה – איך כדאי להתחיל?

    מזל טוב! החלטתם לפתוח עסק חדש. הצעד הראשון הוא פתיחת עוסק מורשה, שיאפשר לכם לעמוד בקשרים עסקיים עם לקוחות ולהסדיר את הפעילות מול רשות המיסים. אז איך פותחים עוסק מורשה? מה ההבדל בין עוסק מורשה לחברה? מהן מדרגות מס לעוסק מורשה? איגדנו עבורכם כל מה שהעוסק המתחיל צריך לדעת. מיהו עוסק מורשה? עוסק מורשה הוא מי שהחליט לעבוד כעצמאי ולבצע פעילות עסקית (כמו למשל...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר16 באוגוסט, 2023

    בחירת רואה חשבון לפתיחת עוסק מורשה

    הקמתם עסק, אתם בתחילת דרככם, והבנתם כי אתם צריכים להפוך את הדבר ל"רשמי". כיום, קיימות מספר תצורות בהן אנשים יכולים להסדיר את פעילותם העסקית. בין הדרכים להסדרת פעילות עסקית ניתן לבצע: פתיחת עוסק פטור, פתיחת עוסק מורשה, רישום חברה בע"מ ועוד. במאמר זה נתרכז בהליך פתיחת עוסק מורשה, כיצד יש לבצע אותו ומי מבצע אותו. מרבית האנשים שמקימים עסק, לרוב פותחים עוסק פטור. עוסק...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר19 ביולי, 2023
    Skip to content