סימן מסחר בארה"ב

עו"ד רון הדר28 בספטמבר, 2017

מילון מונחים > סימן מסחר בארה"ב

חברות רבות מעוניינות לשמור על זכויות היוצרים שלהן. מסיבה זו, הן משתמשות בסימן מסחרי כדי להגן על המוצרים והשירותים שהן מציעות. סימן מסחר הוא סימן מיוחד שיכול לבטא את רוח החברה באמצעות ציור, איור, כיתוב או שילוב כל המרכיבים יחד. לצד סימנים רשומים כחוק יופיע הכיתוב ® (R של Registered), בעוד לצד סימן בלתי רשום יופיע הכיתוב TM (TradeMark). סימן המסחר מסייע ללקוחות רבים למצוא את החברה המקורית המספקת את המוצר ומונעת בלבול בין חברת המותג לחברה אחרת.

דברים שכדאי לדעת על רישום סימן מסחר בארצות הברית

  • אישור לסימן מסחר בארצות הברית תקף ל-10 שנים. בתום השנים האלה יש צורך לשלוח בקשה לאישור מחדש. עם זאת, חברת הרישום האמריקנית שולחת תזכורת לבעלי סימן המסחר כעבור 5 או 6 שנים.
  • האישור לסימן מסחר מתקבל בארצות הברית בטווח שבין חודשים ספורים לשנה, אם אין בעיות ועיכובים מיוחדים.
  • אם אתם מעוניינים להגיש לוגו וסימן מילולי, יש צורך לעשות זאת בשתי בקשות נפרדות.
  • סימן מסחר בארה"ב צריך להיות שמיש, או שיש צורך לפחות להראות לרשם שמתכוונים להשתמש בו, גם אם הפעילות המסחרית של החברה עדיין לא החלה בפועל.
  • העלויות עבור סימן המסחר תלויות בהליך אישורו ובהתנגדויות כלשהן לסימן, אם הן קיימות. על פי רוב, קיימת דרישה לשלם אגרות, שכר טרחה עבור עורך הדין בישראל המטפל בסימן המסחר ותשלום שכר טרחה של העמית.
  • לאחר קבלת האישור יש צורך להגיש טופס "הצהרת שימוש" עבור הסימן המסחרי, בטווח של כ-3 חודשים.

למנוע עיכובים

הליך רישום סימן מסחר בארה"ב עלול להתעכב רבות, בשל דמיון משותף בין סימן החברה המסחרית החדשה לבין החברה הקיימת. משום כך, לפני שאתם מחליטים על הסימן המקורי שילווה אתכם לאורך כל הדרך, מומלץ לבדוק אם לא קיים סימן דומה ברחבי העולם. כמו כן, טוב להקדים תרופה למכה וליזום תוכנית ב, כלומר ליצור סימן מסחרי נוסף למקרה שבו הסימן הראשון לא יתקבל. חשוב לזכור כי גם אם מתקבלת דחייה לבקשה לרישום סימן מסחר, תמיד ניתן להגיש בקשה מחודשת.

    אל תפספסו עדכונים והטבות

    אנו רוצים להשאיר אותכם מעודכנים בפוסטים האחרונים, כל החדשות, טיפים והטבות עבור חברות חדשות וקיימות.
    הירשמו כעת

    פוסטים דומים

    רישום עוסק מורשה – איך כדאי להתחיל?

    מזל טוב! החלטתם לפתוח עסק חדש. הצעד הראשון הוא פתיחת עוסק מורשה, שיאפשר לכם לעמוד בקשרים עסקיים עם לקוחות ולהסדיר את הפעילות מול רשות המיסים. אז איך פותחים עוסק מורשה? מה ההבדל בין עוסק מורשה לחברה? מהן מדרגות מס לעוסק מורשה? איגדנו עבורכם כל מה שהעוסק המתחיל צריך לדעת. מיהו עוסק מורשה? עוסק מורשה הוא מי שהחליט לעבוד כעצמאי ולבצע פעילות עסקית (כמו למשל...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר16 באוגוסט, 2023

    בחירת רואה חשבון לפתיחת עוסק מורשה

    הקמתם עסק, אתם בתחילת דרככם, והבנתם כי אתם צריכים להפוך את הדבר ל"רשמי". כיום, קיימות מספר תצורות בהן אנשים יכולים להסדיר את פעילותם העסקית. בין הדרכים להסדרת פעילות עסקית ניתן לבצע: פתיחת עוסק פטור, פתיחת עוסק מורשה, רישום חברה בע"מ ועוד. במאמר זה נתרכז בהליך פתיחת עוסק מורשה, כיצד יש לבצע אותו ומי מבצע אותו. מרבית האנשים שמקימים עסק, לרוב פותחים עוסק פטור. עוסק...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר19 ביולי, 2023
    Skip to content