פטור מחובות אגרה לחברה

עו"ד רון הדר28 בספטמבר, 2017

מילון מונחים > פטור מחובות אגרה לחברה

כל בית עסק המוכרז כחברה מבחינה משפטית מחויב בתשלומי אגרות שונות. אי תשלום האגרות עלול לגרום אחריו קנסות גבוהים (המוטלים על ידי רשם החברות) ולעתים גם כתבי אישום ודיונים ממושכים בבתי המשפט. על פי רוב, אף חברה אינה פטורה מתשלומי אגרות. עם זאת, קיימת אפשרות להגיש פטור מחובות אגרה לחברה במקרה שבו החברה נמצאת בתהליך של פירוק. בקשה זו מוגשת בדרך כלל במקביל לכל התהליך של פירוק חברה (מרצון או שלא מרצון).

אלו מסמכים יש להביא כדי לקבל פטור

אם החברה מתפרקת מרצון, היא יכולה לקבל בקשה לפטור מתשלום אגרה. קיימים שני מסלולים שבמסגרתם ניתן להגיש את הפטור המיוחל, והם נבדלים זה מזה בסוג המסמכים שיש להגיש.

מסמכים להגשת פטור במסלול א – חלופה ראשונה:

  • טופס תצהיר מאחד הדירקטורים המעיד כי החברה הפסיקה לפעול כחברה החל מתאריך מסוים (יש לציין את התאריך המדויק). תצהיר זה צריך להיות מוגש כשהוא חתום על ידי עורך דין.
  • אישור ממס הכנסה המעיד על כך שהחברה המתפרקת לא פתחה תיק במס ההכנסה מחדש.
  • אישור מטעם רשויות האחריות על מע"מ המעיד על כך שהחברה לא פתחה תיק שבו היא חייבת במס ערך מוסף.

מסמכים להגשת פטור במסלול ב – חלופה שנייה:

  • בדומה למסלול הראשון, על החברה להביא תצהיר של הדירקטור על פירוק החברה ועל אי קיום חשבון בנק.
  • טופס אישור מרואה חשבון עבור כל שנת מס המעיד על בקשה לפטור מהאגרה, בצירוף הצהרה על כך שהחברה הפסיקה לפעול. טופס זה צריך להיות מקורי ולא מצולם. כמו כן, אל ההצהרה הזו יש צורך לצרף העתקים של הדוחות השנתיים שהוגשו בעבר על ידי רואה החשבון.

מי יכול להגיש בקשת פטור מחובות אגרה לחברה

כאמור, רק חברה העומדת בפני פירוק מרצון יכולה לבקש פטור מהתשלום, אך מעבר לכך, יש צורך שיתקיימו כמה תנאים. ראשית, חברה יכולה להגיש פטור עד אמצע פברואר של אותה השנה שבה הפסיקה את פעילותה. שנית, תאריך חיסול החברה נקבע בהתאם למסמכים שהוגשו, גם אם בפועל סגר את החברה בתאריך מאוחר יותר. ולבסוף, פטור מחובות אגרה לחברה מעוגן בחוק, ורשם החברות אינו יכול להשפיע על הפחתת תשלומי האגרה.

    אל תפספסו עדכונים והטבות

    אנו רוצים להשאיר אותכם מעודכנים בפוסטים האחרונים, כל החדשות, טיפים והטבות עבור חברות חדשות וקיימות.
    הירשמו כעת

    פוסטים דומים

    רישום עוסק מורשה – איך כדאי להתחיל?

    מזל טוב! החלטתם לפתוח עסק חדש. הצעד הראשון הוא פתיחת עוסק מורשה, שיאפשר לכם לעמוד בקשרים עסקיים עם לקוחות ולהסדיר את הפעילות מול רשות המיסים. אז איך פותחים עוסק מורשה? מה ההבדל בין עוסק מורשה לחברה? מהן מדרגות מס לעוסק מורשה? איגדנו עבורכם כל מה שהעוסק המתחיל צריך לדעת. מיהו עוסק מורשה? עוסק מורשה הוא מי שהחליט לעבוד כעצמאי ולבצע פעילות עסקית (כמו למשל...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר16 באוגוסט, 2023

    בחירת רואה חשבון לפתיחת עוסק מורשה

    הקמתם עסק, אתם בתחילת דרככם, והבנתם כי אתם צריכים להפוך את הדבר ל"רשמי". כיום, קיימות מספר תצורות בהן אנשים יכולים להסדיר את פעילותם העסקית. בין הדרכים להסדרת פעילות עסקית ניתן לבצע: פתיחת עוסק פטור, פתיחת עוסק מורשה, רישום חברה בע"מ ועוד. במאמר זה נתרכז בהליך פתיחת עוסק מורשה, כיצד יש לבצע אותו ומי מבצע אותו. מרבית האנשים שמקימים עסק, לרוב פותחים עוסק פטור. עוסק...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר19 ביולי, 2023
    Skip to content