צו קיום צוואה

עו"ד רון הדר07 במאי, 2017

מילון מונחים > צו קיום צוואה.

אדם בעל נכסים הנערך מבעוד מועד ליום פטירתו כותב צוואה שבה הוא מונה את יורשיו ומפרט את הנכסים שהוא מוריש לכל אחד מהם. צוואה היא הבעת רצונו המפורש של המנוח, ומשום כך היא עלולה להיות מנוגדת לעתים לירושה על פי דיני הירושה שחלים בישראל. משום כך יש לקבל צו קיום צוואה כאשר יודעים שהיא קיימת, זאת בניגוד לצו קיום ירושה שמקבלים היורשים כאשר אין צוואה כזאת. ההבדל בינים ברור, והוא נמדד לפי מספר היורשים וחלוקת הנכסים ביניהם לפי חוק הירושה. בצוואה מותר למנוח לשנות את רשימת יורשיו ולהחליט מיהם כראות עיניו.

התחל בצו קיום צוואה

מהו צו קיום צוואה?

הצו מאשר את הנוסח של הצוואה ונותן לה תוקף של פסק דין. ללא צו כזה לא תתבצע פעולת חלוקת הנכסים. כדי לקבל צו קיום צוואה להגיש בקשה רשמית שבעקבותיה מתפרסמת הודעה על כך ברשומות ובעיתונות. זה נועד כדי לאתר יורשים פוטנציאליים נוספים שעשויים להגיש התנגדויות.

איך יודעים שקיימת צוואה?

אם לא נמסר רשמית לבני המשפחה על כך שיש צוואה רשמית, על בני המשפחה לחפש אותה בין חפצי המנוח בבית ובמשרדו, אם קיים. אם הופקדה הצוואה אצל הרשם לענייני ירושה תמצאו רישום לכך ותדעו גם כי הצוואה אותנטית וחוקית בדרך כלל. יכול להיות גם מצב שבו בית המשפט יאשר עותק של צוואה כזאת גם כשהמקורית אינה קיימת לפניו.

האם צו קיום צוואה סופי?

הצו סופי ובעל תוקף של פסק דין, כאמור, ולכן חשוב לצרף את כל המסמכים החשובים בעת הדיון בבקשה למתן הצו, במיוחד כאשר קיימים מתנגדים וטוענים נוספים לזכותם בירושה. בקשה לצו קיום צוואה יכולים להגיש גם אנשים נוספים על אלה שמוזכרים בה.

האם הצו כולל את כל הירושה?

חשוב לדעת כי צו קיום צוואה תקף וכולל רק את הנכסים שמוזכרים בצוואה. כל נכס או זכות אחרים שאינם מוזכרים בה יחולקו לפי חוק הירושה ליורשים החוקיים.

איך מגישים בקשה לצו קיום צוואה?

מגישים לרשם לענייני ירושה בצירוף תעודת פטירה, שוברי תשלום האגרה, טופס בקשה שחייב לכלול את כל הפרטים ולהיחתם על ידי המבקשים. הבקשה מאומתת על ידי עורך דין שהוא נוטריון, או שופט או דיין.

התחל בצו קיום צוואה

    אל תפספסו עדכונים והטבות

    אנו רוצים להשאיר אותכם מעודכנים בפוסטים האחרונים, כל החדשות, טיפים והטבות עבור חברות חדשות וקיימות.
    הירשמו כעת

    פוסטים דומים

    רישום עוסק מורשה – איך כדאי להתחיל?

    מזל טוב! החלטתם לפתוח עסק חדש. הצעד הראשון הוא פתיחת עוסק מורשה, שיאפשר לכם לעמוד בקשרים עסקיים עם לקוחות ולהסדיר את הפעילות מול רשות המיסים. אז איך פותחים עוסק מורשה? מה ההבדל בין עוסק מורשה לחברה? מהן מדרגות מס לעוסק מורשה? איגדנו עבורכם כל מה שהעוסק המתחיל צריך לדעת. מיהו עוסק מורשה? עוסק מורשה הוא מי שהחליט לעבוד כעצמאי ולבצע פעילות עסקית (כמו למשל...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר16 באוגוסט, 2023

    בחירת רואה חשבון לפתיחת עוסק מורשה

    הקמתם עסק, אתם בתחילת דרככם, והבנתם כי אתם צריכים להפוך את הדבר ל"רשמי". כיום, קיימות מספר תצורות בהן אנשים יכולים להסדיר את פעילותם העסקית. בין הדרכים להסדרת פעילות עסקית ניתן לבצע: פתיחת עוסק פטור, פתיחת עוסק מורשה, רישום חברה בע"מ ועוד. במאמר זה נתרכז בהליך פתיחת עוסק מורשה, כיצד יש לבצע אותו ומי מבצע אותו. מרבית האנשים שמקימים עסק, לרוב פותחים עוסק פטור. עוסק...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר19 ביולי, 2023
    Skip to content