7 טעויות נפוצות – רישום חברה בע"מ

עו"ד רון הדר21 בנובמבר, 2020

7 טעויות נפוצות – רישום חברה1. תזמון

אין תשובה מוחלטת מתי לרשום את החברה ברשם החברות, אך ישנם מספר גורמים שאפשר ללכת לפיהם על מנת להימנע מבעיות בהמשך הדרך.

לא לרשום את החברה מוקדם מידי – על מנת לחסוך באגרה לרשם ( 2,653 ₪ ברישום ו-1,511 ₪ שנתית) ובדיווחים למס הכנסה ולמע"מ יש להמתין לאחד מהמצבים הבאים: ישנה השקעה ראשונית על ידי המייסדים והוצאות שבגינם צריך להוציא חשבוניות מס על שם החברה ולפתוח חשבון בנק/נמצאים לפני גיוס הון ממשקיע/ישנם לקוחות משלמים/הולך להיחתם חוזה עם לקוח גדול/התחלתם להעסיק עובדים/החלטתם לרשום פטנט על הטכנולוגיה. במידה ואחד מהתרחישים הנ"ל לא קרה אפשר להתנהל גם רק באמצעות שם דומיין טוב וכרטיס ביקור מרשים. לא לרשום את החברה מאוחר מידי – קיימת בעייתיות במצב שבו דוחים יתר על המידה את רישום החברה מבחינת מיסוי עתידי של העברת הקניין הרוחני מהיזם/יזמים אל החברה. ככל שהזמן עובר מתחילת העבודה על המיזם ומשקיעים יותר בפיתוח טכנולוגי, כך השווי של אותו קניין רוחני עולה וכאשר יגיע משקיע וירצה להזרים כסף תמורת מניות, החברה תצטרך להירשם וישנה אפשרות שהקניין הרוחני בעל שווי גבוה יחסית יצטרך להיות ממוסה. אם החברה תירשם בשלב מוקדם יותר להשקעה, יראו בכך שערך החברה (הקניין הרוחני) נבנה על ידי החברה בנפרד.

2. תשלום אגרה

במידה והחלטתם לרשום את החברה ברשם החברות הנה 2 טיפים פשוטים שהרבה יזמים אינם מודעים להם לגבי חסכון באגרה: א. אם אתם מתכננים לרשום את החברה לקראת סוף דצמבר עדיף להמתין לתחילת השנה על מנת לחסוך את תשלום האגרה השנתית. ב. ישנה אפשרות לשלם אגרה שנתית מופחתת מינואר עד סוף מרץ בכל שנה קלנדרית – 1,137 ₪.

התחל ברישום חברה

3. הון מניות רשום אל מול מוקצה

ישנם המון עו"ד שרושמים חברות אבל חלקם עושים לפעמים טעויות קריטיות ברישום שגוררות לאחר מכן פרוצדורות ותשלומים מיותרים. דוגמא מהחיים: החברה הראשונה שפתחתי בגיל 23 נרשמה על ידי עו"ד שביצע טעות לגבי רישום הון המניות. קודם כל, בלי קשר לטעות הוא דרש שכר טרחה מופרז של 2,000 ₪ ! בנוסף, הוא רשם במסמכי ההתאגדות הון מניות רשום של 100 מניות והקצה את כל המניות הללו לי ולשותף 50/50. מה שקרה הוא שברגע שגייסנו כסף ממשקיע פרטי (אנג'ל) לא היו מניות להקצות לו… במקום לרשום הון מניות רשום של 1,000,000 ולהקצות למייסדים 100,000 על מנת להשאיר מניות בפול למשקיעים/עובדים/יועצים עתידיים. הפעולה גרמה לכך שנאלצנו לבצע הקצאת מניות נוספת שהיינו יכולים להימנע ממנה – כתיבת החלטת בעלי מניות/דירקטורים/waiver ודיווחים מיותרים לרשם.

4. הגבלת העיסוק של החברה

אין צורך להגביל את עיסוק החברה בתקנון. לדוגמא: פרסום ושיווק או פיתוח אפליקציות. פשוט לסמן את הצ'ק בוקס: "כל עיסוק חוקי".

5. תקנון

בחברות סטארט-אפ בתחילת דרכן, במיוחד במקרים שהיזמים צריכים לרשום את החברה כמה שיותר מהר, חבל לבזבז זמן וכסף על כתיבת תקנון מורכב והגשתו לרשם. הסכם המייסדים בין היזמים מספיק בשלב זה וכמובן יש לציין שההסכמות בו גוברות על כל הסכמות שיהיו בתקנון בעתיד. דרך אגב, לא הרבה יודעים זאת אבל מבחינת החוק רשם החברות הוא גוף דקלרטיבי ולא קונסטיטוטיבי, מה שאומר שברוב המקרים מה שנחשב מבחינת החוק הם המסמכים במשרדי החברה ולא ברשם (מלבד שעבודים במקרקעין אבל זה נושא אחר).

6. שם חברה

במקרים רבים רשם החברות מסרב לרשום את החברה במידה והשם שנבחר במסמכי ההתאגדות דומה אפילו במקצת לשם חברה קיימת ולפעמים פוסל שמות ללא סיבה שנראית הגיונית לעין. על מנת לצמצם את האפשרות שהרשם יסרב לקבל את שם החברה שבחרתם יש קודם כל לבדוק האם קיים שם דומה כבר (מערכת ettorney מחוברת למאגר רשם החברות והיזם יכול לבדוק האם שם החברה שלו פנוי ישירות מהפלטפורמה בשדה החיפוש). במקרים חריגים שהרשם מתעקש לא לקבל את השם והיזמים לחוצים על רישום חברה כמה שיותר מהר ולא רוצים לגרום לסחבת ברישום, תמיד אפשר לקבל את האופציה שהרשם יציע ובשלב מאוחר יותר לבקש לשנות את שם החברה (הפרוצדורה נעשית בעזרת טופס פשוט לשינוי שם חברה וללא עלות).

7. בעל מניות של חברה מפרת חוק

במידה ואחד מבעלי המניות של החברה החדשה הינו בעל מניות בחברה נוספת שהינה מפרת חוק (גם במקרה שלא שולמה אגרה שנתית), רשם החברות יסרב מידית לרשום את החברה ויגרום לסחבת בהליך. לכן במקרים שכאלה מומלץ לבדוק לפני כן ואם צריך לשלם את חובות האגרה או להגיש את הדוחות השנתיים בחברה הנוספת לעשות זאת.

בעזרת מערכת Ettorney –פלטפורמה לרישום חברה אונליין, תוכלו לרשום חברה בקלות, במהירות ובמחיר ללא תחרות של 499 ₪ + מע"מ.

 

התחל ברישום חברה

    אל תפספסו עדכונים והטבות

    אנו רוצים להשאיר אותכם מעודכנים בפוסטים האחרונים, כל החדשות, טיפים והטבות עבור חברות חדשות וקיימות.
    הירשמו כעת

    פוסטים דומים

    5 טיפים לפתיחת חברה בע"מ

    חברה היא יישות משפטית נפרדת, אשר מהווה אגד של אנשים שהתאגדו לצורך מטרה אחת משותפת. מטרתה המרכזית של חברה היא לרוב השאת רווחים לבעלי מניותיה. חברה היא אחת מצורות ההתאגדות המרכזיות בתחום החברות, ולה יתרונות וחסרונות רבים לעומת שותפות. הרעיון העומד בבסיס המושג "חברה", הוא בעצם יצירת יישות משפטית לצורך פעילות עסקית (בין אם על ידי אדם אחד ובין אם על ידי כמה אנשים),...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר19 באוגוסט, 2018

    5 הפעולות לעסק/סטארט-אפ חדש מול הרשויות

    להלן רשימת חמשת הפעולות הנדרשות מכל בעל עסק חדש או יזם של חברת סטארט-אפ אל מול הרשויות בתחילת הדרך: 1. רישום חברה ופתיחת חשבון בנק לחברה – בעל מניות יחיד או שותפים צריכים להתאגד לחברה בע"מ ולרשום את העסק/המיזם ברשם החברות. בנוסף לפתוח חשבון בנק עסקי לחברה. מתי? תשובה מפורטת בבלוג שלנו: "מתי לרשום חברה לסטארט-אפ". מה הדרך הכי משתלמת וזריזה? כמובן עם מערכת...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר11 בינואר, 2016
    Skip to content