הוצאות משפטיות של סטארט-אפ בתחילת דרכו

עו"ד רון הדר29 במרץ, 2020

הוצאות משפטיות של סטארט-אפ

ישנם המון יזמים בישראל וסצנת סטארט-אפ פורחת, אך יותר מיזמים בישראל ישנם –  עו"ד.

אותם עו"ד מתחום ההייטק עטים על אותם יזמים במטרה להגיע לכיסם הלא עמוק (או כן עמוק במידה ויקבלו השקעה), ולגלגל את אותם כספים אל כיסם. אנחנו חיים בעולם קפיטליסטי וכל עסק או נותן שירותים צריך להרוויח, יחד עם זאת ישנה גם דרך ואין שום סיבה שעו"ד יבקש שכר טרחה מופרז של אלפי שקלים על פרוצדורות משפטיות פשוטות יחסית. על ייעוץ במס או הגנה על קניין רוחני שווה לשלם לעו"ד מומחה בתחום, על רישום חברה בע"מ קצת פחות…

אין מתנות חינם – רישום חברה בחינם

ישנה לאחרונה תופעה בשוק עריכת הדין לחברות סטארט-אפ והייטק בה הרבה משרדי עו"ד, מקטנים ועד גדולים, מציעים ומשכנעים יזמים וחברות סטארט-אפ בתחילת דרכן לשירותים משפטיים "בחינם" לשלבים הראשונים במיזם. השירותים כוללים בין היתר רישום חברה, הסכם סודיות, הסכם מייסדים וכו'. יזמים הם אמנם בד"כ אנשים פיקחים, אבל הרבה כנראה עדיין לא מודעים לעובדה שאין מתנות חינם במיוחד במדינתנו הקטנה בלשון המעטה. עורכי הדין הללו מסבירים את השירותים המשפטיים בחינם כ"דחיית תשלום שיכנס כסף לחברה". מה שקורה בפועל, הוא שאחרי שאותם יזמים קרעו את ה"@!#$" בהכנת פרזנטציות, מיילים, טלפונים ורדיפה אחר השגת פגישות עם משקיעים, לבסוף כאשר מגיעה ההשקעה המיוחלת ואחרי כל העבודה הקשה הם מקבלים חשבון שמן מאוד מאותו משרד עו"ד שיכול להגיע לאלפי דולרים. אותו חשבון, חותך את סכום ההשקעה שקיבלו משמעותית ואין יותר מרגיז מזה. תרחיש יותר גרוע ששמעתי שקרה לחברה לאחרונה, הוא שהחוב על שכר הטרחה למשרד עו"ד הגיע לעשרות אחוזים מסכום ההשקעה של המשקיע, כך שאותו האנג'ל סירב בסופו של דבר לסגור את העסקה שבה אחוז נכבד מהשקעתו ילך לכיסוי חוב עבור שירותים משפטיים של עו"ד.

תרחיש נוסף שקורה בשוק הוא תשלום על ידי יזמים בתחילת הדרך של שכ"ט מופרז או אפילו מעל הממוצע לעו"ד. נתקלתי בלא מעט יזמים שביצעו פרוצדורות משפטיות כמו רישום חברה לדוגמא במשרדים גדולים ונוצצים, הם גם שילמו המון כסף על התענוג וגם התהליך התעכב ולקח שבועיים וחצי במקום יום וחצי. אני שומע את המשפט הבא מלא מעט יזמים: "אם רק היו לי ה-25,000 ₪ ששילמנו לעו"ד היינו יכולים למנוע את סגירת החברה ולהמשיך עוד כמה חודשים. את אותו כסף שווה להשקיע לדוגמא במאמצי השיווק שבשורה התחתונה בלעדיהם המוצר המדהים שפיתחתם לא שווה כלום.

לסיכום, ממליץ כמובן להשתמש בפלטפורמה של Ettorney  שנועדה לעזור ליזמים בפרוצדורות משפטיות בתחילת הדרך ולחסוך זמן וכסף או לחלופין למצוא עו"ד מקצועי שייתן לכם תעריפים נורמליים במקום אחד שמשכיר משרדים נוצצים ומגלגל את השכירות על הגב של היזם הקטן – אתם.

אם בכל מקרה החלטתם ללכת על עו"ד הייטק קצת יקר מהממוצע, התמקחו על המחיר השעתי, או אפילו יותר טוב תסגרו על מחיר Fix  לפרוצדורה או הסכם/Cap על השעות.

התחל ברישום חברה

 

    אל תפספסו עדכונים והטבות

    אנו רוצים להשאיר אותכם מעודכנים בפוסטים האחרונים, כל החדשות, טיפים והטבות עבור חברות חדשות וקיימות.
    הירשמו כעת

    פוסטים דומים

    מדוע חשוב ליווי משפטי לחברות בע"מ

    החשיבות של ליווי משפטי על ידי עורך דין במהלך הפעילות השוטפת של העסק, בעלי חברות עשויים לפנות אל עורך דין לצורך הצגת והתייעצות בסוגיות משפטיות. אילו בעלי החברות היו פונים אל עורך הדין מוקדם יותר לקבלת ייעוץ משפטי שוטף ייתכן והיה ניתן למנוע את הבעיות. במילים אחרות, ייעוץ משפטי לחברות הינו הליך מניעתי באמצעותו ניתן לחדד את הבעיות ולאפשר לבעלי החברה להתקדם. מוטב כי...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר28 בפברואר, 2019

    ליווי משפטי לסטארט אפ – מה חשוב לדעת?

    יש לכם רעיון לטכנולוגיה חדשה. רעיון למוצר מהפכני. פיתחתם את הרעיון, גייסתם סביבכם צוות אשר יעזור לכם להפוך את הרעיון מחלום למציאות. החלטתם לצורך קידום הרעיון להקים גוף אשר באמצעותו תסדירו את פעילותכם העסקית ותקדמו את הרעיון שלכם - בין אם מדובר בעוסק מורשה, בין אם מדובר בחברה בע"מ, עברתם את הפרוצדורה והבירוקרטיה על מנת להסדיר את הנושא. על מנת להצליח לקדם את הסטארט...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר24 בפברואר, 2019
    Skip to content