מדוע חשוב ליווי משפטי לחברות בע"מ

עו"ד רון הדר28 בפברואר, 2019

ליווי משפטי לחברות בע"מהחשיבות של ליווי משפטי על ידי עורך דין

במהלך הפעילות השוטפת של העסק, בעלי חברות עשויים לפנות אל עורך דין לצורך הצגת והתייעצות בסוגיות משפטיות. אילו בעלי החברות היו פונים אל עורך הדין מוקדם יותר לקבלת ייעוץ משפטי שוטף ייתכן והיה ניתן למנוע את הבעיות. במילים אחרות, ייעוץ משפטי לחברות הינו הליך מניעתי באמצעותו ניתן לחדד את הבעיות ולאפשר לבעלי החברה להתקדם. מוטב כי טרם הקמת החברה  תקבל שירות ליווי משפטי לחברה בע"מ ולא תעשה שימוש בהסכמים אשר ניתן למצוא באינטרנט, שכן אותם הסכמים אינם כתובים על ידי גורם מקצועי ואינם תואמים בהכרח את תחום פעילותה של החברה ומותאמים ספציפית אליה.

מקרה אשר היה: בעל מסעדה חתם עם שותפו לשעבר על הסכם אשר מצא באינטרנט ובמסגרת החתימה על ההסכם נקבעה השותפות בין השניים. כך או אחרת, היה זה הסכם חסר פרטים וכן לא נקבעו בו מנגנוני הגנה מסחריים. כעבור שנה של שותפות אשר כללה רווחים, בעל המסעדה החליט לסיים את ההתקשרות עם השותף והתוצאה הייתה הגשת תביעה מצידו של השותף. בסיום ההליך, השותף זכה בתביעה, אולם, אילו היו קובעים מהיום הראשון את הנושאים אשר היו מוצאים ביטוי במסגרת הסכם השותפות ואילו ההסכם היה נערך על ידי עורך דין הדרך לקבלת הזכויות הייתה קצרה יותר.

התחל מנוי שירותים משפטיים

מהם השלבים של פתיחת חברה בע"מ

בעת ההחלטה להקים חברה בע"מ, יהיה על המקימים לפנות לקבלת שירותי עורך דין לחברות אשר זהו תחום ההתמחות שלו במטרה לקבל תדרוך מקיף באשר להקמת החברה.

בחירת שם: בעת בחירת שם יש להכין לרשם החברות את השם המתאים תוך ציון 3 שמות נוספים בהתאם לסדר העדיפויות.

רשימת בעלי המניות: בשלב השני יש לבחור את בעלי המניות אשר להם מספר סמכויות כגון שינויים בתקנון, מינוי רואה חשבון מבוקר לחברה, הגדלת הון המניות. במסגרת השלבים של הקמת החברה, יהיה על הבעלים להגיש את המסמכים לרשם החברות.

מינוי דירקטורים: כאשר מדובר על חברה בע"מ, הדירקטוריון מורכב  מדירקטורים אשר ינהלו את החברה  בפועל ובין היתר תהיה לכם את הסמכות לקבוע את מדיניות החברה ואף לקבוע את המבנה הארגוני.

הכנת התקנון: במסגרת הגשת הבקשה לרשם החברות יש להגיש את תקנון החברה אשר קובע את שם החברה, מטרותיה, מי הם בעלי המניות בחברה ואחוז אחזקתם. כמו כן, התקנון קובע מי הם הדירקטורים.

אחת לשנה יש לשלוח דוח עדכון לרשם החברות

הגשת דוח שנתי לרשם החברות נחשבת לפעולה אשר יש לבצעה אחת לשנה במטרה לעדכן את רשם החברות בנושאים שונים לרבות: שינוי בחלוקת המניות בחברה, שינוי בעלי המניות, דירקטורים, כתובת החברה, רו"ח מבקר ועוד.

יצוין כי חברה אשר לא הקפידה על הגשת הדוח השנתי תהיה חשופה לסנקציות אשר יכללו בין היתר איסור של בעלי המניות על פתיחת חברה חדשה הנושאת את שמם וכן עיצומים כספיים זאת כיוון שהם בעלים של חברה מפרה. במסגרת הגשת הדוח השנתי על עורך הדין לאמת את החתימה של הדירקטור. במסגרת אימות חתימה על ידי עו"ד יהיה עליו לציין את שמו, תעודת הזהות וכן את מספר הרישיון שלו.

 ליווי משפטי לחברות בע"מ כולל זמינות של עורך דין

ליווי משפטי לחברות בע"מ הניתן על ידי עורך דין מאפשר קבלת חוות דעת משפטית אודות הפעילות השוטפת של העסק וכן קבלת עדכונים במסגרת כללי עשה ואל תעשה במסגרת הקמת חברה בע"מ. על מנת להימנע ממצב אשר עשוי להעמיד את החברה בפני סיכון כספי או משפטי, קיימת חשיבות עליונה להיוועץ עם עורך דין בנושאים אשר החברה אינה מודעת להם במטרה לקבל ייעוץ משפטי מקדים במסגרתו יעלו ויצופו שאלות שונות אשר יינתנו להם הפתרונות.

ליווי משפטי לסטארט-אפיסטים

תעשיית ההייטק נחשבת לכוח המניע של הכלכלה בישראל. מדי שנה קמות למעלה מ- 400 חברות סטארט אפ בתחומים מגוונים. ליווי משפטי לסטארט אפיסטים הינו כורח המציאות וזאת על מנת לסייע לבעלי הסטארט אפ להבין את האתגרים העומדים בפניו וכן לתת מענה מקיף להיבטים התפעוליים והפיננסים, לרבות גיוס הון, גיבוש מודל עסקי ומיסוד התנאים המסחריים בין היזמים.

התחל מנוי שירותים משפטיים

    אל תפספסו עדכונים והטבות

    אנו רוצים להשאיר אותכם מעודכנים בפוסטים האחרונים, כל החדשות, טיפים והטבות עבור חברות חדשות וקיימות.
    הירשמו כעת

    פוסטים דומים

    מדריך ייעוץ עורך דין אונליין

    כאזרחים שומרי חוק, מרביתנו לא אוהבים להתעמק בעניינים משפטיים מורכבים, אך לפעמים אין לנו ברירה אלא לעשות זאת. לעתים יש צורך לאמת חתימה או להתייעץ בעניין צוואה שהותיר קרוב משפחה. לשם כך, אנו פונים לעורך דין מקצועי אשר מכיר את החוק ויודע להנחות את לקוחו שלב אחר שלב. בימינו, לא מוכרחים לקבוע פגישה פיזית עם עורך דין, ואפשר בהחלט לפנות לצורך ייעוץ עורך דין...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר14 בפברואר, 2020

    הקמת חברה בע"מ יתרונות וחסרונות

    הקמת חברה דורשת הגשת מסמכים מסודרים לרשם החברות, אבל עוד לפני כן מחייבת הליך חשיבה מסודר שלכם מה עדיף לכם לפתוח, עסק עצמאי כעוסק מורשה או חברה בע"מ. לכל שיטת רישום יש יתרונות וחסרונות, כמו גם לבחירה בהליך פתיחת חברה בע"מ.  מדי שנה נפתחות בישראל אלפי חברות בע"מ, הן משום שהחסמים הבירוקרטיים מוסרים לאט לאט והן משום שמס החברות הולך ופוחת מדי שנה הודות...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר24 בינואר, 2017
    Skip to content