איך מבצעים הקמת חברה באופן מקוון?

עו"ד רון הדר28 בנובמבר, 2019

איך מבצעים הקמת חברה באופן מקווןמה כולל פתיחת חברה בע"מ

להבדיל משותפות או עוסק מורשה, חברה בע"מ היא גוף משפטי אשר מוקם מכוח חוק החברות ומקבל אישור לכך בעת רישום על ידי רשם החברות. במסגרת הקמת החברה היא נרשמת בתור יישות משפטית נפרדת לבעליה, פעולה אשר נועדה להקטין את הסיכון של הבעלים במידה והחברה תקלע למשבר או תצבור חובות והפסדים.  

לשאלה כמה עולה הקמת חברה בע"מ התשובה היא כי מדובר בתשלום אגרות- אחת אגרה מקוונת להקמת חברה על סך 2,176 ש"ח ואילו אגרת נוספת היא אגרת שנתית אשר עלותה 1,120 ש"ח אשר משולמת החל מהשנה השנייה. 

יש לשים לב כי מתחילת הפעילות השוטפת בתור חברה יהיה צורך  להתנהל מול רשויות המס כגון פתיחת תיק ניכויים וכן דיווחים חודשיים למע"מ תוך היוועצות עם רואה חשבון אשר יסייע בניהול הספרים וכן בתכנון מס. 

מהם השלבים השונים בעת פתיחת חברה

במסגרת פתיחת חברה יהיה צורך בצליחת מספר שלבים שונים וכעת נפרט על השלבים:

בחירת שם: ההמלצה היא להכין מספר שמות במקרה וכמה מהשמות כבר תפוסים על ידי אחרים ולהגיש את רשימת השמות לעורך דין על מנת שיבדוק אילו מהשמות זמינים וניתן לעשות בהם שימוש. לאחר פעולה של אפיון הצרכים של החברה עורך הדין יבדוק האם הוגשו בקשות לרישום שם דומה ולאחר מכן יתחיל השלב של הליך רישום סימן מסחרי. 

ניסוח תקנון: בשלב הבא יהיה צורך לנסח תקנון של החברה. התקנון מהווה הסכם כתוב בין החברה ובין בעלי המניות. התקנון צריך לכלול את שם החברה, מטרות החברה, פרטים בדבר הון המניות של החברה ואופן הגבלת האחריות בחברה.

בחירת דירקטוריון : בשלב הבא יהיה צורך לבחור דירקטוריון אשר יהיה אחראי על מדיניות החברה אשר תבוא לידי ביטוי ביעדים של החברה והאסטרטגיה העסקית שלה

התחל ברישום חברה

מהי חברה מפרת חוק?

במקרה הזה, חברה מפרת חוק תחשב לחברה אשר לא מילאה את המחויבויות שלה כמו למשל הגשת דוחות או תשלום אגרה שנתית. לפי הקבוע בחוק רשאי רשם החברות להטיל סנקציות על בעלי חברות המוגדרים כחברות המפרות חוק ולכן קיימת חשיבות עליונה לבדוק מי הם בעלי המניות על מנת להסיר ספק. על חברה מפירת חוק יוטלו סנקציות.

החל מיום רישומה של החברה כמפרה יופעלו נגדה כל הסנקציות המפורטות בסעיף 362א(ג) לחוק החברות:

  • לא יירשמו שיעבודים על נכסי החברה ולא יירשם שינוי בפרטי שיעבוד קיים או ביטולו, דבר שיקשה, למשל, על קבלת הלוואות בנקאיות.
  • לא יירשם משכון לטובת החברה ולא יבוצע שינויים בפרטי משכון.
  • החברה לא תוכל לשנות את שמה או את מטרותיה.
  • לא יירשם מיזוג בין חברות כאשר אחת מהחברות הוכרזה כחברה מפרת חוק.
  • לגבי הפרות משנת 2009 ואילך – החברה המפרה ובעל השליטה בה לא יוכלו להקים ולרשום חברה חדשה. בעל שליטה הוא מי שרשום במרשם כבעל המניות של 50% או יותר מהון המניות המונפק של החברה המפרה, במקרים הבאים:
  • במועד רישום ההתראה על הכוונה לרשום את החברה כמפרה.
  • בעת הגשת בקשה לרישום חברה חדשה.

לאחר ביצוע השלבים השונים יש לפנות לסיוע מטעם עורך דין 

בשל העובדה כי מדובר בהליך הדורש חתימה על מסמכים וכולל שלבים שונים, יש חשיבות לשכור את שירותיו של עורך דין אשר יטפל לכם במסמכים. שכירת שירותיו של עורך דין הבקיא בתחום עשויה לגרום לשקט נפשי תוך ידיעה כי בעל מקצוע מטפל לכם בכל הדרוש.

אילו מסמכים יש להגיש

בשנים האחרונות חברות רבות מבינות את היתרון הטמון בהליך הקמת חברה באופן מקוון. הקמת חברה באינטרנט מאפשרת לבעלי החברה לחסוך זמן יקר. רישום חברה מקוון כולל בין היתר רישום של החברה אצל רשם החברות תוך קבלת תעודת התאגדות הכוללת מספר ח.פ . 

למעשה הליך הקמת חברה באינטרנט נחשב הליך קצר ביותר במסגרתו בעל החברה ממלא טפסים במשך זמן קצר ועורך דין מקצועי יוצר עימו קשר על מנת לתאם מועד לחתימה על המסמכים. המסמכים כוללים בין היתר טופס בקשת הרשמה לרישום חברה ובין היתר שמות חלופיים במידה והשמות הקיימים תפוסים וכן הצהרה של בעלי המניות ותקנון החברה. 

התחל ברישום חברה

חתימה על הסכם מייסדים

כאשר אין מדובר על אדם יחיד המקים חברה, הרי יש לחתום על הסכם המסדיר את ההתנהלות של שותפים. בעלי עסקים רבים נוטים לזלזל בכך כי הם מאמינים שלעולם לא יקלעו למשבר, אבל האמת היא כי אין לדעת מה העתיד צופן מבחינה עסקית ולכן כדאי להיות בטוחים ולחתום על הסכם המבטיח את טובת שני הצדדי.

קרו כבר מקרים בעולם העסקים בהם התגלו מחלוקות אשר הובילו לפירוק השותפות וסיום הדרך המקצועית. במקום להגיד לי זה לא יקרה, כדאי לחתום על הסכם מסודר המסדיר את החובות והזכויות של כל אחד.

במקרה בו יש רצון להקים את החברה עם אנשים נוספים, הרי יש צורך להסדיר את ההתקשרות ביניהם על ידי הסכם מייסדים אשר תפקידו להגדיר בצורה מדויקת את החובות והזכויות של כל אחד מהם תוך קביעת מנגנונים למניעת סכסוכים בעתיד. מדובר בהסכם חשוב ביותר אשר שני הצדדים צריכים לחתום עליו על מנת לא למצוא את עצמם במצב של סכסוך בעתיד וחוסר יכולת לפתור בעיות אשר עשויות להעיב את המשך ההתנהלות של העסק בצורה תקינה. 

כמו כן הסכם מייסדים מסדיר את אופן ניהולה השוטף של החברה החל מזכויות החתימה בחברה ועד להקניית הקניין הרוחני ומוניטין אשר צומח מתוך הפעילות העסקית אל תוך החברה.

היתרונות של הקמת חברה באינטרנט 

למעשה במסגרת הקמת חברה באינטרנט בעליה של החברה חוסכים לא מעט זמן יקר- מדובר בהליך רישום פשוט למדי האורך מספר דקות המאפשר לבעלים להתחיל את הפעילות העסקית תוך זמן קצר. יתרון נוסף ומשמעותי לא פחות הוא חסכון בעלויות. אם פעם היה צורך להגיע פיזית אל רשם החברות על מנת לבצע הליך רישום והדבר היה גורם לבזבוז יום שלם, הרי כיום זה ממש לא כך. כיום ניתן לבצע את הרישום באינטרנט וכך ניתן לחסוך לא מעט כסף לבעלים של חברה בתחילת הדרך.

כיום ניתן להקים חברה באינטרנט בצורה נגישה . אם בעבר בעלי חברות היו דוחים את הקמת החברה רק בשל פרוצדורות שונות, הרי היום אין מדובר בהליך ארוך ומורכב.

לסיכומו של דבר

אין ספק כי כיום בעלי עסקים רבים מבינים את היתרונות של הקמת חברה באינטרנט- מדובר בהליך מהיר וקצר אשר במסגרתו ניתן תוך כמה דקות להפוך לבעלים של חברה. רגע לפני היציאה לדרך, קיימת חשיבות רבה לבחון את הנקודות השונות ולשים לב לדגשים חשובים. באמצעות הכנה נכונה תבטיחו לעצמכם שקט נפשי וידיעה כי העסק התחיל ברגל ימין.

    אל תפספסו עדכונים והטבות

    אנו רוצים להשאיר אותכם מעודכנים בפוסטים האחרונים, כל החדשות, טיפים והטבות עבור חברות חדשות וקיימות.
    הירשמו כעת

    פוסטים דומים

    הגשת דו"ח שנתי לרשם החברות 2021

    עדכון אחרון: ינואר 2021 במסגרת פעילותה של חברה בע"מ, קמות עליה מספר חובות שעליה לעמוד בהן: הגשת דו"חות רבעוניים ושנתיים לרשויות המס, תשלום אגרה שנתית לרשם החברות וגם הגשת דו"ח שנתי לרשם החברות. דיווח שנתי לחברה ברשם החברות היא פעולה שיש לבצע בה החברה מעדכנת פרטים לגביה - חלוקת המניות ומי הם המחזיקים בהן (מי הם בעלי המניות של החברה), עדכון לגבי זהות הדירקטורים...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר06 בינואר, 2021

    מה הוא טופס 856? כל מה שצריך לדעת

    טופס שמרכז את התשלומים והניכויים שעסק משלם ומנכה לספקים ונותני שירותים. זהו טופס שנתי, שרשות המיסים אמורה לקבל במועדים קבועים לאחר תום השנה. הטופס אמור להוות מסמך מסכם ומרכז של טופסי הדיווח החודשיים על תשלומים וניכויים, שנקראים טופס 102.  מי נדרש להגיש דוח 856? כל מי שמשלם תשלומים שמחייבים ניכוי מס במקור על ידו, גם אם המשלם עצמו זכאי לפטור מניכוי מס במקור. נזכיר...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר27 בדצמבר, 2020
    Skip to content