החשיבות של בחירת עורך דין מקצועי למחיקת חובות

עו"ד רון הדר27 ביוני, 2020

החשיבות של בחירת עורך דין מקצועי למחיקת חובותמהו הליך מחיקת חובות?

מחיקת חובות היא השם העממי של הליך פשיטת רגל. הליך זה, שמכונה לפי החוק העדכני "הליך חדלות פירעון" כולל מספר שלבים במסגרתם נבחנת יכולתו הכלכלית של החייב, וכן נבדקת היכולת לפרוע את נכסיו או לממשם לצורך החזר חובות.

פשיטת רגל החוק החדש

עד לקבלת הסדר במסגרת פשיטת רגל יש לעבור כמה שלבים:

  1. פתיחה בהליכי חדלות פירעון (בקשה לפשיטת רגל) – פתיחת ההליך (בקשת יחיד חדלות פירעון) נעשית על ידי קבלת צו לפתיחת הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי.
  • אם סכום החובות של פושט הרגל נמוך מ150,455, יש לפנות ללשכת ההוצאה לפועל כדי לפתוח בהליכי פשיטת רגל.
  • אם סכום החובות גבוה מ150,455 מי שאחראי על מתן הצו הוא הממונה על הליכי חדלות פירעון.
  1. תקופת הביניים – לאחר קבלת הצו מתחילה "תקופת הביניים". בתקופה הזו ייבדק מצבו הכלכלי של החייב ויוטלו עליו מגבלות וחובות שונים.
  1. הפטר וקבלת הצו לשיקום כלכלי – לאחר תקופת הביניים תגובש תכנית לשיקומו הכלכלי של החייב. לאחר בחינת התכנית בית המשפט ייתן לחייב צו לשיקום כלכלי. מכאן קיימות שתי אפשרויות:
  • בית המשפט נתן לחייב הפטר מיידי – החייב פטור מחלק מהחובות לפי התכנית לשיקומו הכלכלי.
  • בית המשפט לא נתן לחייב הפטר מיידי – מגבלות שונות ימשיכו לחול על החייב לתקופה של 3 שנים לערך. אם החייב עמד בכל תנאי הצו, הוא יקבל הפטר בתום שלוש השנים.

התחל בהליך פשיטת רגל

למה יש צורך בעורך דין למחיקת חובות?

הליכי חדלות פירעון (מחיקת חובות בהליך החדש) הם תהליך משפטי ממושך שאורכו כ4 שנים. למען האמת, שירותיו של עורך דין בתהליך רלוונטיים כבר מהרגע הראשון: עורך הדין יכול להגיש בשם הלקוח בקשה לצו פתיחת הליכים ולמלא את כל המסמכים לצורך סגירת חובות בהוצאה לפועל או הסדרתם מול הממונה על הליכי חדלות פירעון (תלוי בגובה החוב של החייב). אם משום מה הבקשה לא תאושר עורך הדין יהיה זה שיערער על כך וימלא את הבקשה מחדש עד לאישורה.

לאחר שתהליך פשיטת הרגל (חדלות פירעון) ייפתח תחל תקופת הביניים. תקופה זו אורכת כשנה, ובמסגרתה החייב נדרש לעמוד בתנאי הצו לפתיחת הליכים. לפי סעיף 142 לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, בתקופה זו חלות על החייב הגבלות שונות:

  • מגבלות על קבלה, החזקה או הארכה של דרכון ישראלי
  • עיכוב יציאה מהארץ
  • מגבלות על הקמת תאגיד חדש
  • מגבלות על שימוש בכרטיסי אשראי
  • הגדרה של החייב כלקוח מוגבל מיוחד

עורך הדין יכול לסייע לחייב להגיש בקשה להסרת מגבלה כזו או אחרת. בסוף התקופה יינתן לחייב צו שיקום כלכלי.

באופן עקרוני מומלץ להסתייע בעורך דין המתמחה בהליכי חדלות פירעון לאורך כל התהליך. עורך הדין יכול לתת ייעוץ, להסדיר עניינים בירוקרטיים וכן להיות אמון על מילוי המסמכים והתצהירים הרבים הנרשים בהליך.

בחירת עורך דין לפשיטת רגל (להליכי חדלות פירעון) – למה צריך לשים לב?

הגשה מקוונת של פתיחת הליכים

כדאי לפנות לעורך דין מנוסה בהליכי חדלות פירעון שיגיש את הבקשה לקבלת צו פתיחת הליכים (בקשה לפשיטת רגל) בהקדם האפשרי. כיום עורכי דין יכולים לעשות זאת באופן מקוון, והאישור אמור להתקבל בתוך 30 ימים.

המטרה: סגירת חובות

כאשר בוחרים עורך דין שילווה אתכם בתהליך חדלות הפירעון, חשוב לתאם ציפיות כבר מהפגישה הראשונה. ככלל, מטרתם של הליכי חדלות פירעון צריכה להיות שיקום מצבו הכלכלי של החייב, כך שבסופו של דבר הוא יוכל להחזיר את חובותיו בהתאם ליכולותיו הכספיות.

לכן כדאי לבחור עורך דין להסדר חובות. מדובר בהסכם שנערך בין החייב לבין הנושים שלו. בליווי עורך הדין הצדדים ידונו מחדש בחובות של החייב ובאופן שבו הוא יחזיר את הכסף. במרבית הפעמים, במסגרת הסדר חובות הצדדים יסכימו על צמצום ההחזר של החייב לנושה, או לחלופין על דרכים שונות שיבטיחו את החזרת החוב בעתיד. למשל דחיית מועד הפירעון של החוב.

היתרון של עורך דין בעל הבנה בהסדר חובות הוא שביכולתו להפוך את התהליך לנעים יותר ובעל אופי הסכמי. כלומר, הצעדים לשינוי החוב ייעשו בלי כפייה על החייב, אלא לאחר מו"מ שיביא לתוצאה הטובה ביותר בעבור שני הצדדים.

משרד גדול או משרד בוטיק?

בשוק עריכת הדין ניתן למצוא המון סוגי משרדים: ממשרדים גדולים המייצגים חברות ענק בישראל ועד למשרדים קטנים שמופעלים על ידי עורכי דין בודדים. נראה שכדאי להתאים את המצב שלכם לסוג המשרד או עורך הדין שתשכרו את שירותיו: אם מדובר בהליך מסובך, יכול להיות שכדאי להשתמש בשירותיו של משרד גדול ומנוסה. אם מדובר בהליך שכיח יחסית או לחלופין בהליך רגיש מאוד אפשר להיעזר במשרד בוטיקי וקטן יותר בעל אופי אישי.

    אל תפספסו עדכונים והטבות

    אנו רוצים להשאיר אותכם מעודכנים בפוסטים האחרונים, כל החדשות, טיפים והטבות עבור חברות חדשות וקיימות.
    הירשמו כעת

    פוסטים דומים

    פתיחת וניהול עוסק מורשה בפשיטת רגל

    בעבור רבים ניהול עסק בפשיטת רגל נשמע כמו רעיון לא ממש אפשרי. הרי גם אם פושט הרגל ירצה לנהל עסק במהלך הליך חדלות הפירעון, הרי המדינה או בית המשפט יעמדו בדרכו, לא? מתברר שלא בדיוק. חוק חדלות פירעון מאפשר הפעלת עסקים של חייבים חדלי פירעון. ניהול עוסק מורשה בהליך חדלות פירעון – יש דבר כזה כדאי לדעת שבספטמבר 2019 נכנס לתוקף חוק חדש שמאגד...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר27 באוגוסט, 2020

    מחיקת חוב בהוצאה לפועל – הסדרי חוב

    בשנת 2019 נכנס לתוקף חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי. החוק חולל רפורמה בכל הנוגע לחובות ולפשיטת רגל של חברות ושל יחידים, אולם הוא לא חסם את האפשרות לערוך הסדר חוב בהוצאה לפועל. מתי רלוונטי לדון באפשרות של הסדר חוב? כאשר לחייב יש חוב שעליו לשלם ויש לו בעיה לעמוד בתשלום החוב כמו שהוא והוא מעוניין בסגירת חובות בהוצאה לפועל. המקרה הקלאסי הוא של פשיטת...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר23 ביולי, 2020
    Skip to content