בקשה לרישום סימן מסחר – המדריך המלא

עו"ד רון הדר12 באוגוסט, 2019

בקשה לרישום סימן מסחררישום סימן מסחר היא אחת הפעולות המרכזיות והחשובות שעסק או חברה צריכים לבצע במהלך הפעילות שלהם. סימן מסחר, כשמו כן הוא, סימן (בין אם כתוב בין אם לוגו) אשר מהווה נכס קנייני בבעלות החברה או העסק והוא בעצם מהווה את סימן ההיכר. 

מטרתו של סימן המסחר הוא לשייך את הכיתוב או הלוגו למוצר, לחברה או לפעילות כלשהי, וזאת במטרה שכאשר הצרכן ייראה את הסימן, הוא יקשר אותו ישירות לחברה או לעסק. 

רישום סימן מסחר – איך עושים את זה?

הליך רישום סימן מסחר נעשה מול רשם סימני המסחר – תת יחידה במשרד המשפטים. תפקידו של רשם סימני המסחר היא לאגד, לעקוב ולבחון אחר תחום סימני המסחר במדינת ישראל. 

תחילת ההליך הוא בהגשת בקשה לרישום סימן מסחר, אך טרם הגשת הבקשה מומלץ לבצע חיפוש סימן מסחר

איתור סימן מסחר

בטרם הגשת בקשה לרישום סימן מסחר, מומלץ לבצע חיפוש. החיפוש מתבצע ע"י עו"ד לרישום סימן מסחר והוא בעצם מבצע חיפוש במאגר סימני המסחר ובודק האם קיימים סימני מסחר דומים לסימן המסחר אותו אתם מעוניינים לרשום שעלולים להוות מכשול לאישור בקשתכם. 

במידה והחיפוש לא העלה תוצאות, ומבצע החיפוש מגיע לכדי מסקנה כי קיימים סיכויים גבוהים לרישום ניתן להתקדם להליך רישום סימן מסחר עצמו. 

גוף הבקשה

בבקשה לרישום סימן מסחר צריך שיופיע כאמור – סימן המסחר. סימן המסחר יכול להיות טקסט, לוגו, ציור, עיצוב וכן נדרש לפרט מהם הסיווגים תחתם תרצו לרשום סימן המסחר שלכם. קיימת רשימה של 45 סיווגים שתחתם ניתן לרשום את סימן המסחר. מדובר ברשימה סגורה, אך תחת כל סיווג צריך לפרט בדיוק את פרטת הסחורות והשירותים של החברה. 

למשל – ניקח לדוגמא את סימן המסחר של חברת נייקי העולמית. החברה יכולה לרשום את סימן המסחר של תחת סיווג של "ספורט" כמו כן היא יכולה לרשום את סימן המסחר שלה תחת הסיווג של "ביגוד" או "בשמים". חשוב תחת כל סיווג לרשום בדיוק את תחום פעילותה של החברה ושל הסימן שאותו אתם מעוניינים לרשום. 

בחינת הבקשה

לאחר הגשת הבקשה, רשם סימני המסחר מקבל אותה ובוחן אותה. תחילה הבחינה נעשית ע"י רשם סימני המסחר, כלומר, הרשם בוחן האם קיימים סימנים רשומים אחרים שרישומו של סימן מסחר חדש יכולה להוות פגיעה או הפרה שלהם. בהנחה וקיימת השגה מצידו של הרשם בדבר בקשת הרישום הרי שתצטרכו לתקן אותו כך שתעמוד בדרישותיו של הרשם. בהנחה ואין השגות מצידו של הרשם, הבקשה שלכם מועברת לפרסום ברשומות ותינתן אפשרות לציבור להגיש התנגדות לרישום הסימן. בהנחה ואין התנגדות לרישום הסימן, הרי שהסימן נרשם ותקבלו את תעודת הרישום במייל (משך הליך רישום סימן מסחר אורך בערך 15 חודשים). 

הליך רישום מהיר

קיימים מקרים מיוחדים בהם ניתן להגיש בקשה מהירה לרישום סימן המסחר. הבקשה צריכה להיות מגובה בתצהיר כמו גם יש לשלם אגרה נוספת לרישום. במידה וההליך המקוצר מאושר ע"י הרשם, הרי שרישום סימן המסחר מתבצע תוך 3-4 חודשים בלבד. 

כמה עולה לרשום סימן מסחר?

עלות רישום סימן מסחר מתחלקת ל-2. שכ"ט עורך דין שנעשה בין 1500 ש"ח ל-3500 ש"ח כמו כן יש לשלם אגרת רישום סימן מסחר. גובה האגרה נקבע על פי כמות הסיווגים תחת תרצו לרשום את סימן המסחר. כלומר, עבור סיווג אחד יש לשלם 1600 ש"ח אגרה ואם תרצו לרשום את סימן המסחר תחת סיווג נוסף באותה הבקשה תאלצו לשלם אגרה נוספת בגובה של 1200 ש"ח.  

רישום סימן מסחר אונליין

כיום קל ופשוט לרשום סימני מסחר אונליין כאשר כל שעליכם לעשות הוא לצרף ולתאר את סימן המסחר אותו אתם מעוניינים לרשום, לתאר בקצרה את תחומי הפעילות של העסק שלכם ועורך דין מומחה בסימני מסחר יבצע עבורכם את החיפוש והרישום עד למועד קבלת סימן המסחר.

    אל תפספסו עדכונים והטבות

    אנו רוצים להשאיר אותכם מעודכנים בפוסטים האחרונים, כל החדשות, טיפים והטבות עבור חברות חדשות וקיימות.
    הירשמו כעת

    פוסטים דומים

    כמה עולה לרשום סימן מסחר ב-2021?

    מספר העסקים הגדולים והקטנים שקיים בעולם בכל רגע נתון הוא עצום ומדובר על מיליוני עסקים שנוגעים בתחומים רבים ומגוונים. כל עסק כזה הוא בעל שם, מותג ולוגו אשר מלווים אותו מהרגע שבו הוא נולד, והם גם משקפים את הלך הרוח, העקרונות והאופי של החברה או המוצר. כל מי שהקים אי פעם עסק מכיר את הצורך להגן על השם של העסק כך שברבות הימים יוכל...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר09 בדצמבר, 2020

    איך מחשבים היטל השבחה?

    מתי משלמים היטל השבחה? היטל השבחה הוא תשלום שמוטל על אדם שהשביח את הנכס שלו באופן כלשהו לאחר שקיבל הקלה, אישור או הטבה הנוגעים לנכס. למה הכוונה? נניח שבבעלות אדם כלשהו יש דירה. אם הוא קיבל אישור לביצוע תכנית כלשהי, שיש בה מרכיב של הטבה שיהפוך את הנכס שלו לטוב יותר או בעל ערך גבוה יותר משהיה קודם לכן – הרי שיהיה עליו לשלם...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר25 באוקטובר, 2020
    Skip to content