רישום סימן מסחר לאפליקציה אונליין

עו"ד רון הדר13 בספטמבר, 2020

רישום סימן מסחר לאפליקציהעל פי ההגדרה, סימן מסחר הוא סימול שבו משתמשת החברה כדי להבדיל את המותג שלה ממותגים אחרים. הסימן יכול להיות מורכב מאיורים גרפיים, אותיות או שילוב של כמה עיצובים. ברגע שמדובר בסימן רשום של חברה מסוימת, כל שימוש אחר שנעשה בו על ידי מי שאינו בעליו של סימן המסחר הרשום, הוא הפרה של קניין רוחני. בעידן האפליקציות, חברות רבות מבקשות לערוך רישום סימן מסחר לאפליקציה שלהם על מנת למתג את האפליקציה ולשים דגש על ייחודיות ובלעדיות.

סיווגים שונים של סימני מסחר

בישראל ניתן לסווג את סימני המסחר בהתאם לאמנת ניס הבין לאומית. בקשת רישום סימן מסחר כוללת סימני מסחר של חברות העוסקות בתחומים שונים: רשתות מזון, מרכזים רפואיים, אמצעי מדידה, אמצעים טכנולוגיים שונים ועוד.

התחל ברישום סימן מסחר

מה כולל תהליך רישום סימני מסחר?

רישום סימני מסחר הוא תהליך ביורוקרטי מורכב למדיי שעשוי לארוך מספר חודשים. אלה כמה תהליכים שיש להביא בחשבון בעת הרישום:

  • בתחילת התהליך יש להגיש בקשה לרשם סימני המסחר בירושלים.
  • מחלקת סימני המסחר בוחנת בתורה את הבקשה על מנת לוודא שלא נפלו בה טעויות.
  • בתום כ-15 חודשים בוחנים את סימן המסחר לעומק. בתקופה זו יכולה מחלקת סימני המסחר לבקש מבעל האפליקציה לבצע שינויים כמו לשנות את פרטי הבקשה או את סימן המסחר עצמו, שכן ייתכן שהוא דומה במבנהו לסימן מסחר אחר.
  • אם סימן המסחר לאפליקציה עבר את הבחינה, הוא מפורסם בתוך הרשומות. כל המתנגד לסימן המסחר יכול להגיש בקשה תוך 3 חודשים מפרסום ההודעה. אם אין מתנגדים, הסימן מקבל אישור ותוקף ל-10 שנים.
  • בתום תקופה של 10 שנים, יש צורך לחדש את הרישיון בשנית על ידי תשלום האגרה.
  • מכיוון שהתור לאישור סימן מסחר לאפליקציה ארוך למדיי, קיימת אפשרות להגיש בקשה לזירוז מתן אישור לסימן מסחר. יש צורך לשלם את האגרה ולציין בבקשה את הסיבה לזירוז האישור.

רישום סימן מסחר בין לאומי

רישום סימני מסחר במספר מדינות מתבצע באמצעות מערכת מיוחדת הנקראת "מערכת מדריד" (WIPO). מערכת זו מאפשרת לרשום סימני מסחר במקביל במספר מדינות תוך תשלום אגרה מרוכזת (ע"פ מספר המדינות בהן מעוניינים לרשום את סימן המסחר) וטופס אחד. כדי לרשום באמצעות מערכת זו, על מגיש הבקשה להיות בעל סימן מסחר אחד לכל הפחות או בעל בקשה לסימן מסחר שכן הבקשה לרישום בינלאומי נשענת על הבקשה המקומית.

רישום סימן מסחר – כמה זה עולה?

עלות רישום סימן מסחר תלויה בגורמים רבים. ראשית, אם תרצו לברר אם ישנם סימנים הזהים לסימן המסחר שבחרתם, עלות השירות יכולה לנוע בין 500 ל-2,500 שקלים. אמנם חיפוש זה אינו חובה, אך הוא עשוי לחסוך לכם זמן רב בתהליך הרישום ואף למנוע את פסילת הסימן. שנית, על מבקש הרישום לשלם אגרה: עבור סיווג אחד בבקשה העלות היא 1,601 שקלים, כל סיווג נוסף באותה הבקשה, יש לשלם אגרה בגובה של 1,203 שקלים.

רישום סימן מסחר בלחיצת כפתור

אם אתם מעוניינים לחסוך בזמן היקר שלכם ובהתרוצצויות בין עורכי דין ללשכות לרישום סימני מסחר, ניתן לבצע רישום סימני מסחר מקוון. בשלב הראשון, יש צורך להיכנס לאתר ולמלא שאלון קצרצר על סימן המסחר, לשלם עבור השירות ולשלוח את הטופס. בשלב השני מבצעים עורכי דין מקצועיים בדיקה מדוקדקת, על מנת לוודא שלא קיים סימן מסחר דומה. בסיום החיפוש יישלח אליכם דו"ח מפורט על הממצאים בתוספת בקשת אימות על תצהירים ההכרחית לפי חוק. באופן כללי, אם החלטתם להגיש את הבקשה לרישום דרך האינטרנט, תקופת ההמתנה נמשכת בין 4 ל-15 חודשים כתלות אם הגשתם בקשה לרישום סימן מסחר מהיר או לא.

התחל ברישום סימן מסחר

    אל תפספסו עדכונים והטבות

    אנו רוצים להשאיר אותכם מעודכנים בפוסטים האחרונים, כל החדשות, טיפים והטבות עבור חברות חדשות וקיימות.
    הירשמו כעת

    פוסטים דומים

    הגשת סימן מסחר אונליין – למה כדאי לעשות את זה עם עו"ד?

    לפי פקודת סימני המסחר, התשל”ב אשר נחקקה בשנת 1972 סימן מסחר מוגדר כאותיות, ספרות, מילים או דמויות בשני מימדים או שלושה. סימן מסחר הינה מתן אפשרות לקהל לזהות את מקור המוצרים הכוללים את הסימן וכך לאתר עסקים שונים. מה כולל הליך רישום סימן מסחר במטרה ליהנות ממהגנה על פקודת סימני המסחר קיימת חשיבות עליונה לביצוע רישום סימן מסחר אצל רשם סימני המסחר אשר מקומו...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר20 במאי, 2019

    הפרת סימן מסחר – מה ניתן לעשות?

    רישום סימן מסחר הוא צעד הגנתי/מניעתי של עסק/חברה על מנת להגן על הקניין הרוחני שלה – בין אם מדובר בשם, בין אם מדובר בלוגו – והפרה שלו יכולה להוות פגיעה קשה ואנושה בפעילותה העסקית של החברה. מטרתו של סימן מסחר רשום הוא הגנה על הקניין הרוחני של העסק כמו כן הוא מהווה גורם "מאיים" על מתחרים לבצע שימוש בלתי הוגן בסימן המסחר שעלול להוות הטעייה לציבור...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר21 במרץ, 2019
    Skip to content