תהליך גירושין בהסכמה – איפה מתחילים?

עו"ד רון הדר15 באוקטובר, 2019

תהליך גירושין בהסכמהתהליך גירושין בהסכמה, או יותר נכון, הליך גישור גירושין, הוא הליך חדש יחסית שצבר תאוצה בשנים האחרונות ומהווה אלטרנטיבה להליך הגירושין המסורתי המתנהל בבתי המשפט לענייני משפחה ובבתי הדין הרבניים. חשוב לציין – הליך גירושין (בין אם בבית המשפט בין אם ברבנות) אינו פותר את הליך פתיחת תיק גירושים ברבנות (לצורך ההליך הדתי עצמו), אלא הוא מתרכז בכל הסוגיות הנלוות להליך הגירושין כגון: רכוש, מזונות, משמורת ועוד.  

מטרתו של הליך גישור גירושין היא ליצור שיח מכבד וחיובי בין בני הזוג שהחליטו לפרק את התא המשפחתי שלהם, צורת שיח שחשובה בעיקר במקרים בהם מעורבים ילדים. באמצעות הליך זה, יוכלו בני הזוג להמשיך ולנהל אורח חיים תקין גם לאחר פרידתם וזאת בעיקר כאשר טובת הילדים לנגד עיניהם. 

התחל בהסכם גירושין

איך מתגרשים בהסכמה?

הליך גישור גירושין בבסיסו עומד עיקרון ההסכמה. כלומר, שני הצדדים להליך חייבים להסכים להליך כמו גם לגבי זהות המגשר. יסוד ההסכמה קריטי להליך הגישור, שכן אם אינו קיים ההליך לא יתחיל או לחילופין, ייפסק גם אם הוא כבר מתקיים. 

מטרתו הראשית של הליך גישור גירושין הינה להגיע ולחתום על הסכם גירושין בהסכמה, יחד עם זאת, חלק לא פחות חשוב (ואפילו יכול להיות שחשוב יותר) הוא הדרך בה מגיעים הצדדים להסכם זה. הדגש בהליך הגישור הוא לא רק חתימה והגעה להסכם אלא גם על ניהול שיח תקין, חיובי ומכבד תוך הבנה כי אף אחד מהצדדים לא יוצא "מופסד" והאחר יוצא "מנצח" – כל זה על מנת שהצדדים יוכלו להמשיך לנהל אורח חיים ותקשורת בריאה בניהם. 

הליך גישור לגירושין בהסכמה מתחיל בפנייה של הצדדים למגשר המוסכם על שניהם וקביעת פגישה ראשונית. בד"כ בפגישה הזו מנהל המגשר שיח משותף עם שני הצדדים ולאחר מכן מנהל שיחה פרטית עם כל אחד מהם בנפרד. לאחר הפגישה הראשונה, מתקיימת פגישה נוספת, בה מנסה המגשר להבין אילו סוגיות עומדות על הפרק, אילו סוגיות נמצאות במחלוקת ומהם הרצונות של כל אחד מהצדדים ואיך הוא יכול לשמור על האינטרסים של כל אחד מהצדדים בהסכם. 

המגשר לעולם לא "בוחר צד". למגשר אין לקוח אחד שהוא צריך לדאוג לו ולאינטרסים שלו בהסכם. התפקיד של המגשר הוא לאפשר לצדדים לנהל את השיח בניהם תוך הבאה של שניהם לחתימה על הסכם גירושין במצב בו יוכלו להמשיך ולהתנהל גם אחרי חתימת ההסכם בצורה קורקטית ומכבדת (רלוונטי בעיקר במקרים בהם מעורבים ילדים בסיטואציה). 

אילו סוגיות עולות לדיון בהליך הגישור?

בהליך הגישור דנים בכל הסוגיות הנוגעות לגירושין לרבות: מתן הגט ע"י הגבר לאישה בהליך מול הרבנות, סוגיית רכוש וכספים, מזונות ובמקרים בהם מעורבים ילדים גם סוגיות הנוגעות להסדרי ראייה, משמורת וחינוך.

כמה זמן אורך גישור גירושין?

משכו של הליך גישור גירושין תלוי בעיקר בכמות הפגישות שמקיימים הצדדים עם המגשר. הממוצע הוא 6 פגישות כאשר בסופן חותמים בני הזוג על הסכם הגירושין. במשך כל הפגישות, המגשר שומע מהצדדים מהן הסוגיות שבמחלוקת ומציע לצדדים הצעות לפתרונן עד להגעה לנקודה בה הסכם הגירושין גובש והוא מוסכם על ידי שני הצדדים והם חותמים עליו.   

התחל בהסכם גירושין

כניסתו לתוקף של הסכם הגירושין

לאחר חתימת הצדדים על הסכם הגירושין מול המגשר, צריכים בני הזוג לפנות לבית המשפט לענייני משפחה ולאשר אותו. מדובר בהליך פרוצדורלי, בוא השופט מוודא כי הצדדים מסכימים ומבינים על מה הם חותמים ולאחר שהשתכנע כי כך הדבר, הוא חתם על הסכם, מאשר אותו ונותן לו תוקף משפטי. הפרוצדורה הזו בד"כ זריזה וכרוכה בתשלום אגרה. 

כמו שירותים רבים, גם שירותים משפטיים עוברים היום לאונליין ותחום דיני המשפחה נכלל בתוכם. כיום ניתן לערוך הסכם גירושין אונליין, הסכם פרידה אונליין ועוד.

    אל תפספסו עדכונים והטבות

    אנו רוצים להשאיר אותכם מעודכנים בפוסטים האחרונים, כל החדשות, טיפים והטבות עבור חברות חדשות וקיימות.
    הירשמו כעת

    פוסטים דומים

    בקשה לרישום צו ירושה בשנת 2021

    מהו צו ירושה? ראשית כל, יש להבין מה צו ירושה ומה ניתן לעשות באמצעותו. במקרה בו אדם לא ערך צוואה מסודרת במהלך חייו, חלוקת העזבון של הנפטר תעשה על פי הוראותיו של חוק הירושה, תשכ"ה-1965 על ידי הגשת בקשה לרישום צו ירושה. במאמר מוסגר יוער כי במקרה בו אדם אכן ערך צוואה במהלך חייו, יש להגיש בקשה לצו קיום צוואה. כיצד מבוצעת חלוקת עזבון...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר06 בדצמבר, 2020

    עלות אגרת צו קיום צוואה ב-2021

    מהו צו קיום צוואה? הוראות החוק והכללים הנוגעים לירושות, צוואות ועיזבונות נמצאים בחוק הירושה. ס' 39 לחוק קובע כי על מנת לקבל את הירושה שהותיר אחריו אדם שהלך לעולמו יש צורך בצו קיום צוואה. צו זה משמש מעין אישור לנוסח הצוואה, כך שהיא מקבלת תוקף של פסק דין. רק לאחר קבלת הצו ניתן יהיה לחלק את עזבון המצווה בין היורשים. כיצד מגישים בקשה לצו...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר02 בדצמבר, 2020
    Skip to content