איך לבחור עו"ד לענייני פירוק חברה?

עו"ד רון הדר09 באוגוסט, 2020

איך לבחור עורך דין לענייני פירוק חברהכמו רבות מהפעולות המשפטיות, גם פירוק חברה הוא תהליך בירוקרטי שכולל לא מעט מסמכים, טפסים ואישורים. למרות שהוא מגיע בסוף חיי החברה, כשהחברה עומדת בסוף הדרך העסקית שלה, חשוב לבצע אותו כראוי, אחרת החברה לא תפורק כדין ותמשיך לצבור חובות. אי לכך מרבית החברות שמתפרקות בוחרות לבצע את תהליך הפירוק בסיועו של עו"ד לענייני פירוק חברה שמטפל בכלל השלבים בתהליך באופן מאורגן ומקצועי.

מהו פירוק חברה בישראל?

פירוק חברה הוא תהליך שמביא לסיום חייה של החברה. הכוונה היא לתהליך שמחסל את אישיותה המשפטית הנפרדת של החברה. פעמים רבות תכליתו של הליך הפירוק היא ריכוז נכסי החברה וחלוקתם בין הנושים לפי סדר הנשייה.

בישראל קיימים כמה סוגים מרכזיים של פירוק חברה:

פירוק בידי בית המשפט

רלוונטי במקרים שבהם החברה קיבלה החלטה מיוחדת על פירוקה בידי בית המשפט, החברה לא התחילה בעסקים שלה בתוך שנה לאחר שנרשמה כחברה אצל רשם החברות, או שהפסיקה את עסקיה למשך שנה או לחלופין שבית המשפט מצא כי מן הצדק והיושר לפרק את החברה.

בקשה לפירוק מסוג זה יכולה להיות מוגשת על ידי החברה עצמה, בעל מניה בחברה או היועץ המשפטי לממשלה. עם מתן צו הפירוק בית המשפט ימנה נאמן שיישם את הליכי הפירוק. בנוסף, יוקפאו ההליכים המשפטיים שהחברה שעתידה להתפרק היא צד להם. 

התחל בפירוק חברה

פירוק חברה מרצון

פירוק המתבצע על בסיס הסכמה. ההסכמה הדרושה היא הסכמתם של בעלי המניות באספה הכללית של החברה. קיימת אף אופציה של פירוק חברת יחיד מרצון בהליך מזורז. 

פירוק חברה עם חובות (חברה במצב של חדלות פירעון)

רלוונטי למצב שבו החברה נמצאת בחדלות פירעון, צו פתיחת ההליכים יסייע למנוע את חדלות הפירעון וסך חובות החברה עולה על 25,000 ₪. במקרה של פירוק חברה עם חובות הרשאים להגיש בקשה הם: החברה עצמה, נושה של החברה (פנייתו תגיע מתוך דאגה לכך שכספיו לא יוחזרו לו) והיועץ המשפטי לממשלה.

כחלק מתהליך הפירוק לחברה ימונה מפרק שירכז את נכסיה של החברה כדי להגדיל את קופת הנשייה. כלומר את הסכום שנושי החברה ייפרעו ממנו לאורך הליך הפירוק. 

בסוף כל אחד מסוגי הפירוק שהוזכרו החברה תחשב למחוסלת ומפורקת.

למה צריך עורך דין פירוק חברות?

לעורך דין להליכי פירוק חברות יש תפקידים שונים, התלויים באופן הפירוק. במצב של פירוק חברה מרצון עורך הדין ידאג שתחתם הצהרת כושר פירעון של החברה, יחתום עליה בעצמו ויטפל בהתנגדויות להצהרה (אם יוגשו כאלה), בהמשך יהיה אחראי על כינוס אספה כללית ומינוי מפרק וכן יסדיר פטור מאגרה לחברה המתפרקת.  

במצב של פירוק חברה על ידי בית המשפט ילווה עורך דין את החברה בהגשת הבקשה לפירוק חברה, יגיש את המסמכים הנדרשים לצורך פירוקה וייצגה בבית המשפט.

במצב של חדלות פירעון עיקר תפקידו של עו"ד לפירוק חברה בא לידי ביטוי בהליך הפירוק, כינוס הנכסים ודאגה לכך שהנושים ייפרעו.

כיצד בוחרים עו"ד לענייני פירוק חברה?

כפי שניתן להבין, לעורך הדין יש תפקידי מפתח בהליך הפירוק של החברה. לכן כדאי ליישם את ההמלצות הבאות כאשר בוחרים עורך דין שילווה את החברה בפירוקה:

בחרו עורך דין מקצועי ומומחה לתחום של פירוק חברות

בשוק עריכת הדין קיימים עורכי דין רבים בעלי התמחויות שונות. לכן, כאשר מדובר בפירוק חברה, לא כדאי להתפשר וחשוב מאוד לשכור את שירותיו של עורך דין שמתמחה ספציפית בתחום של פירוק חברות. 

וודאו שעורך הדין שלכם מכיר את כל הפרוצדורות וההלכות הרלוונטיות והחדשות ביותר בתחום (כך למשל מעורה בהוראות חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, שנכנס לתוקף רק בסוף שנת 2019).

כדאי לשים לב שישנם משרדים רבים שעוסקים בפירוק חברות: חלקם משרדים גדולים ומבוססים, אחרים קטנים ובוטיקיים יותר. בחרו את המשרד לפי מה שמתאים למצב החברה שלכם, מבחינת גודל, עלות וכו'.

בחרו עורך דין שמכיר את התחום שבו החברה שלכם מתעסקת

במיוחד בכל הנוגע לפירוק חברה במצב של חובות (חדלות פירעון), כדאי מאוד לבחור עורך דין שמכיר את התחום שבו החברה מתעסקת. זאת משום שכחלק מהליך פירוק החברה יש עיסוק רב בריכוז נכסיה של החברה ומימושם בידי הנושים. עורך דין שמכיר את תחום העיסוק של החברה ידע כיצד להגיע אל העמק השווה בין החברה לבין הנושים וכן למקסם את הרווח מנכסיה של החברה. 

בחרו עורך דין שיידע לתת יחס אישי ויש לכם אינטראקציה טובה עימו

זוהי המלצה טריוויאלית אמנם, אולם בהליך שעשוי להיות עמוס הן ברמה הבירוקרטית והן ברמה הרגשית כדאי לשכור את שירותיו של עורך דין שאתם חדים שניתן לסמוך עליו ושיבצע את עבודתו באופן המהימן והמקצועי ביותר. 

התחל בפירוק חברה

    אל תפספסו עדכונים והטבות

    אנו רוצים להשאיר אותכם מעודכנים בפוסטים האחרונים, כל החדשות, טיפים והטבות עבור חברות חדשות וקיימות.
    הירשמו כעת

    פוסטים דומים

    פירוק חברה לא פעילה וכיצד לבטל אגרות לרשם החברות

    באופן טבעי, בעלי חברות לא פעילות מבקשים לא פעם לפרק את החברה שלהם. מדובר בהליך פירוק חברה מרצון, שמתרחש לרוב משום שהחברה לא ממלאת עוד את המטרה שלשמה הוקמה: לא מכניסה כסף לבעליה, לא מספקת עוד השירותים שסיפקה בעבר ובעצם הפסיקה את פעילותה. מתי חברה תחשב ללא פעילה וכיצד ניתן לפרק אותה? איגדנו עבורכם כל מה שצריך לדעת. מהי חברה לא פעילה? לפי החוק,...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר14 ביוני, 2020

    מתי כדאי לסגור חברה בע"מ? פירוק חברה מרצון

    בין השיקולים להקים חברה בע"מ או להישאר עצמאים במעמד של עוסק מורשה קיימים גם השיקולים של ראייה לרחוק ותכנון לעוד כמה שנים. הסיבות לכך מגוונות ונעוצות במטרות שלכם ובחזון שלכם לחברה כמו גם בכדאיות של כל סטטוס. בין הסיבות להקמת חברה תמצאו גם את הסיבות שיגרמו לכם להתחיל הליך פירוק חברה ולכן חשוב מאוד שתדעו לקראת מה אתם הולכים ומה נכון לכם לעשות מלכתחילה....

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר19 במרץ, 2020
    Skip to content