מה הוא תהליך פירוק חברה מרצון?

עו"ד רון הדר06 באפריל, 2020

מה הוא תהליך פירוק חברה מרצוןחברה פרטית היא חלומו של בעל העסק המשקיע בה את כל זמנו ומרצו. יש הפותחים חברה בתעשייה מסורתית כגון מפעל לייצור בגדים, ואחרים פונים לתחום הסטרטאפים והייטק. עם זאת, לעתים מגיעים בעלי העסקים לכלל החלטה שיש לפרק את החברה. החלטה זו יכולה לנבוע מסיבות שונות – חוסר היכולת לשלם חובות, סכסוך עם שותפים, פירוק חברה שאינה מביאה רווחים ועוד. כך או כך, על החברה לעבור תהליך שלם לפני שהיא מגיעה לקיצה.

10 שלבי פירוק חברה ב2020

אלה השלבים העיקריים שעוברת חברה המבקשת לעבור תהליך של פירוק חברה מרצון:

  • חובת ההוכחה חלה על הדירקטורים – החברה המתפרקת מגישה תצהיר לרשם החברות המוכיח כי היא יכולה לשלם את חובותיה. שלב זה מתאים עבור פירוק מרצון של חברה בעלת כושר פירעון אשר יכולה גם להביא הוכחות ברורות לכך.
  • סטטוס החברה משתנה על ידי רשם החברות לחברה העומדת לקראת פירוק.
  • כ-21 יום לפני המועד המצוין, נשלחת הודעה לבעלי המניות על דבר כינוסה של אסיפה כללית שבה ידונו באפשרות של פירוק החברה.
  • ההחלטה על פירוק חברה מרצון מתקבלת על ידי בעלי המניות.
  • נשלחת הודעה סופית לרשם החברות על דבר ההחלטה לפרק את החברה.
  • הודעה רשמית על פירוק החברה מתפרסמת בעיתון "רשומות". זהו העיתון המתעד של מדינת ישראל אשר בו מתפרסמות הודעות הנוגעות לחקיקה. הוא כולל תכנים כמו ספר החוקים, הצעות חוק וקובץ של תקנות.
  • סטטוס החברה משתנה על ידי רשם החברות מסטטוס של חברה פעילה לסטטוס של פירוק מרצון.
  • האחראי על פירוק החברה (המפרק) משלם את כל החובות והשעבודים של החברה, וכן שולח הודעה אל בעלי המניות לגבי כינוס אסיפה נוספת – האסיפה הסופית. הודעה על דבר האסיפה מתפרסמת ב"רשומות".
  • האסיפה הסופית מתקיימת – באסיפה זו המפרק מגיש את דו"ח הפירוק הסופי לבעלי המניות לצורך אישור. במקביל, נשלחת הודעה על דבר האסיפה אל רשם החברות.
  • רשם החברות מקבל לידיו את הדו"ח של המפרק ואת האישור שהתקבל מהאסיפה הסופית. לאחר מכן הוא משנה את הסטטוס של החברה לחברה מפורקת או מחוסלת.

התחל בפירוק חברה

להגיש פטור מתשלום

חברה המגישה בקשה לפירוק מרצון רשאית להגיש בקשה במקביל עבור פטור מתשלום אגרת פירוק חברה. כדי להגיש את הפטור, יש צורך להגיש כמה מסמכים: טופס תצהיר של אחד הדירקטורים המצהיר על כך שהחל מתאריך מסוים (המצוין בטופס) החברה הפסיקה את פעילותה וכן אישורים מטעם הרשויות המעידים על אי פתיחת תיקים במס ההכנסה או במע"מ או לחלופין אישור רו"ח מבקר על אי פעילות החברה.

התפרקותה של חברת יחיד

חברת יחיד היא חברה אשר יש לה רק בעל מניות אחד. בעל מניות זה יכול להיות גם המנכ"ל של החברה או הדירקטור שלה. לעתים נקלע הבעלים לקשיים כלכליים או מפאת חוסר פעילות, ולכן הוא מגיש בקשת פירוק מרצון לחברת יחיד. הליך הפירוק של חברת היחיד שונה מהליך פירוקן של חברות אחרות, בעל המניות יכול ליהנות ממסלול פירוק מקוצר יותר, בתנאי שהוא יכול להוכיח כי באפשרותו לשלם את כל החובות לפני הפירוק.

מסלולו של יחיד

פירוק מרצון מסלול מקוצר כולל כמה שלבים שלבים מצומצמים, תוך כדי כך שבעל החברה היחיד מוכיח שהוא יכול לסלק את חובותיו בתקופה הנעה בין ארבעה חודשים לחצי שנה. לאחר השלב הזה, על בעל המניות היחיד של החברה לחתום על טפס בקשה לפירוק בנוכחותו של עורך דין. בשלב הבא נקבעת אסיפה לגבי פירוק החברה והודעה רשמית על הפירוק מתפרסמת ב"רשומות". לאחר שמתקבל אישור לפירוק מטעם רשם החברות, יש צורך לכנס בשנית את האסיפה הכללית. בסיומה של האסיפה מאשר רשם החברות את הפירוק הסופי של החברה, ובהתאם לכך מנפיק את האישור. כמובן שגם בפירוק חברת יחיד ניתן להגיש בקשה לפטור מתשלום חובות האגרה השנתיות לרשם החברות.

התחל בפירוק חברה

    אל תפספסו עדכונים והטבות

    אנו רוצים להשאיר אותכם מעודכנים בפוסטים האחרונים, כל החדשות, טיפים והטבות עבור חברות חדשות וקיימות.
    הירשמו כעת

    פוסטים דומים

    פירוק חברת יחיד: הדרך המהירה לפירוק חברת יחיד מרצון

    חברת יחיד מוגדרת כחברה אשר יש בה רק בעל מניות אחד. אותו אדם יכול לשמש גם בתור מנכ"ל וגם בתור הדירקטור היחיד של החברה. הבעלים של חברת יחיד נהנה מחופש פעולה מוחלט, כאשר לפניו ישות משפטית וכלכלית. עם זאת, לעתים מגיעה ההחלטה על פירוק חברת יחיד. ברגע שהחברה מסיימת את תפקידה, נקלעת לקשיים כלכליים או מפסיקה פעילות עסקית, לא נותר לעשות דבר מלבד להודיע...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר22 ביוני, 2017

    מתי כדאי לסגור חברה בע"מ? פירוק חברה מרצון

    בין השיקולים להקים חברה בע"מ או להישאר עצמאים במעמד של עוסק מורשה קיימים גם השיקולים של ראייה לרחוק ותכנון לעוד כמה שנים. הסיבות לכך מגוונות ונעוצות במטרות שלכם ובחזון שלכם לחברה כמו גם בכדאיות של כל סטטוס. בין הסיבות להקמת חברה תמצאו גם את הסיבות שיגרמו לכם להתחיל הליך פירוק חברה ולכן חשוב מאוד שתדעו לקראת מה אתם הולכים ומה נכון לכם לעשות מלכתחילה....

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר19 במרץ, 2020
    Skip to content