תכנון מס לחברות: הדרך למקסום רווחים

עו"ד רון הדר09 בנובמבר, 2020

תכנון מס לחברותהקמת חברה בע"מ היא אחת הדרכים הפופולריות להקמת עסק רווחי בישראל. אבל כמו בכל עסק, יש לא מעט הוצאות שנדרשות לתפעולה. אחת ההוצאות המרכזיות שבעלי עסקים ובעלי חברות לא תמיד לוקחים בחשבון היא הוצאות על מס. זאת למרות שההוצאות הללו עשויות להגיע לסכומים נכבדים מדי שנה.

מה אפשר לעשות עם המצב הזה? ברור לכולנו שהדרישה לשלם מס לא תעלם, והמס הוא חלק אינטגרלי מההוצאות של כל עסק. למרות שתחום המיסוי הוא נושא שגם בעלי עסקים מנוסים לא תמיד מבינים בו, חשוב לדעת שדווקא תכנון מס לחברות יכול לחסוך לא מעט כסף, ובמיוחד תכנון מס לסוף שנה (תקופה שבה עסקים רבים נדרשים לדיווח ולתשלום מס).

הטיפים וההצעות שאספנו עבורכם כאן יכולים לשמש גם חברות קיימות וגם את מי שמבקשים לבצע תכנון מס באמצעות הקמת חברה בע"מ.

בחירת הנהלת חשבונות לחברה בעמ אונליין

כיצד ניתן למקסם רווחים באמצעות תכנון מס?

ישנן פעולות שחברות יכולות לנקוט על מנת למזער את חבות המס שלהן, ועל ידי כך למקסם את הרווחים שלהן. ראשית, חשוב לדעת שמס חברות בישראל עומד על 23%. חברות יכולות לבצע פעולות שונות שההכנסות מהן יהיו פטורות ממס או לחלופין לשלם תשלומים שיוכרו לצרכי מס. 

אחת הדוגמאות הנפוצות היא השלמת כספי יעודה לזכויות עובדים באמצעות הפקדת כספים חד פעמית, לרוב בסוף השנה, לטובת קרן מרכזית לפיצויי פיטורין לעובדים. איזה היבט של חיסכון במס יש כאן? התשלום כולו מוכר כהוצאה בגבולות החבות החשבונאית כלפי העובדים בתחום פיצויי הפיטורין. 

תכנוני מס נוספים שהחברה יכולה לעשות הינם למשל בתחום המיסוי הבין לאומי. כך למשל רכישת תכנות מחברות במדינות מסוימות פטורה ממס לפי אמנות המס שיש למדינת ישראל איתן, בעוד שרכישת התכנה ממדינות אחרות חייבת בניכוי מס במקור. במקרים שבהם לא קיים הסדר בין ישראל לבין המדינה שממנה רוכשים את התכנה, המס עשוי לחול על החברה המשלמת. על כן תכנון הרכישה על פי מדינת המקור של התכנה יכול להיות צעד תכנוני חשוב לצורך הפחתת חבות המיסים.

דוגמה רלוונטית נוספת היא של תשלום שכר דירה במועד ספציפי: תשלום שכר דירה מראש בסוף השנה יוכר במלואו כהוצאה ויאפשר לחברה לחסוך כספי מיסים.

בתחום המע"מ על החברה לשקול את היקף עסקיה עם לקוחות וספקים ב'אזור סחר חופשי אילת', על מנת להימנע מ"תאונות מס". למה הכוונה? "תאונות" כאלה עשויות לנבוע מכך שמכירה לתושבי 'אזור סחר חופש אילת' עשויה, בנסיבות מסוימות, להיות פטורה ממע"מ. זאת בעוד שרכישת התשומות בישראל חייבת במע"מ, וייתכן שלא ניתן יהיה לנכותו על פי עקרון ההקבלה. עקרון זה מאפשר לנכות מס תשומות רק בעסקאות שבהן המכירה חייבת במע"מ.

עמדות חייבות בדיווח – למה חייבים לשים לב הדיווח המס?

החל משנת 2016 מוציאה רשות המיסים "עמדות חייבות בדיווח" שמהוות את עמדתה של רשות המיסים לגבי סוגיות שבהן חברות עלולות לנקוט בכללי דיווח המיטיבים עימן לצרכי מס הכנסה, מע"מ או מכס. נקיטה של פעולה שונה מן האופן שבו רשות המיסים רואה את האירוע, מחייבת את החברה לדווח עליה לרשות המיסים עם נקיטתה. דיווח כזה יזמין את רשות המיסים לבחון באופן ספציפי את הנסיבות שבהן ננקטה הפעולה על ידי החברה, ותוביל להחלטת מיסוי בעניינה.

רואה חשבון לחברה בע"מ – מה תפקידו בדיווח המס?

רואה החשבון הוא הגורם שמכיר את התהליכים המתבצעים בחברה ורואה גם את הדיווח החשבונאי וגם את הדיווח לצרכי מס. זאת על מנת לבצע את התכנון באופן שיעלה בקנה אחד עם הוראות החוק ועדיין יאפשר לחברה מרחב תמרון לחיסכון במס. 

בחירת הנהלת חשבונות לחברה בעמ אונליין

    אל תפספסו עדכונים והטבות

    אנו רוצים להשאיר אותכם מעודכנים בפוסטים האחרונים, כל החדשות, טיפים והטבות עבור חברות חדשות וקיימות.
    הירשמו כעת

    פוסטים דומים

    בחירת רואה חשבון לחברה בע"מ? צ'ק ליסט לדברים החשובים

    אין ספק שלפעילותה התקינה של חברה בע"מ נדרש ליווי רציף של רואה חשבון לחברה. עולה השאלה איך בוחרים את רואה החשבון באופן המתאים ביותר לצרכי החברה ולמה חשוב לשים לב. ערכנו עבורכם צ'קליסט לדברים החשובים. עלות הנהלת חשבונות לחברה בע"מ ומחיר שירותי הרו"ח אחד הדברים שחשוב לבדוק בעת בחירת רואה חשבון לחברה בע"מ הוא כמה השירותים שלו יעלו. עלות השירותים מושפעת ממספר דברים: כמות...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר04 במאי, 2020

    האם רואה חשבון יכול לבצע פירוק חברה בע"מ?

    כמו בכל סיטואציה בחיים, גם פעילותה העסקית של חברה עלולה להגיע לסיומה. סיבות לסיום פעילותה העסקית של חברה רבות הן: החלטה עסקית, צבירת חובות, כדאיות כלכלית או סתם כי בעלי המניות בחברה החליטו כי הם לא מעוניינים בה יותר ורוצים לסגור אותה. פירוק חברה יכול להתבצע בכמה דרכים - פירוק מרצון, פירוק ע"י נושים (אנשים שהחברה חייבת להם כסף - עובדים, ספקים, לקוחות ועוד)...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר25 במרץ, 2020
    Skip to content