דירקטוריון – Board of directors

עו"ד רון הדר23 ביוני, 2016

מילון מונחים > דירקטוריון – Board of directors.

בהתאם לחוק החברות, תשנ"ט – 1999, הדירקטוריון (מועצת המנהלים)  הינו אחד משלושת האורגנים בחברה לצד בעלי המניות והמנכ"ל. הדירקטוריון מתווה את המדיניות של החברה וכן מפקח על ביצוע התפקידים השונים של המנכ"ל.

כעת נמנה מספר סמכויות נוספות:

  • קביעת תוכניות פעולה של החברה לטווח קצר וארוך.
  • בדיקת מצבה הפיננסי של החברה וקביעת מסגרת האשראי .
  • קביעת מבנה אירגוני ומדיניות שכר.
  • אישור דוחות כספיים.
  • אחראי על דיווח לאסיפה הכללית (של בעלי המניות) באשר למצב החברה.
  • אחראי על מינוי ופיטורין של המנכ"ל.
  • קבלת החלטה בעסקאות המחייבות אישור בהתאם לתקנון.
  • הרשאה להקצות מניות עד לגבול ההון הרשום של החברה.
  • החלטה על חלוקת דיבידנדים (רווחים) לבעלי המניות.

הפרוצדורה של מינוי הדירקטורים נעשית ע"י כתיבת החלטת אסיפה כללית של בעלי המניות, בנוסף לטופס דיווח על שינוי בהרכב הדירקטוריון לרשם החברות שיחתם בידי נושא משרה בחברה ויאומת ע"י עו"ד.יש להודיע על ההליך לרשם החברות תוך 14 יום מהרגע בו מתקבלת ההחלטה.

במקרה בו מדובר בחברה ציבורית, דירקטוריון חברה יקבע את המספר של דירקטורים אשר עליהם להפגין מומחיות בתחום חשבונאות ופיננסים. דירקטוריון חברה יבסס את הקביעה בהתאם לסוג החברה, גודלה של החברה וכן היקף הפעילות. עם זאת, בחברה פרטית יתכן ויהיה דירקטור אחד.

במקרה בו מחליטים להקים חברת סטארט אפ, אחד הפחדים הגדולים ביותר של מייסדים ומשקיעים זה לאבד שליטה על החברה .

על ידי מינוי דירקטור וקבלת זכויות הצבעה ניתן להפחית את הפחדים והחששות. משקיעים לצורך הדוגמא יכולים לדאוג כי במועד ההשקעה בחברה אל מול הקצאת מניות יקבלו גם מקום בדירקטוריון החברה וכך קולם ישמע בהחלטות המהותיות.

כפי שנאמר בתחילה, דירקטוריון הוא הרשות המבצעת של החברה. אם נתייחס לאסיפת בעלי המניות כמו לפרלמנט, הרי דירקטוריון החברה הוא הזרוע המבצעת. את ההחלטה מי ימונה לדירקטוריון או מי יוסר ממנו ניתן לקבוע באמצעות אסיפה כללית.

דירקטוריון בחברת סטארט אפ אחראי על קביעת סמכויות כגון עקרונות מימון של החברה הכוללים קביעת תקציב שנתי, גיוס השקעות וכן קבלת הלוואות. בנוסף, יש לו את הסמכות לפטר או למנות את המנהל הכללי ולמנות במקומו את שאר בעלי התפקידים בחברה.

    אל תפספסו עדכונים והטבות

    אנו רוצים להשאיר אותכם מעודכנים בפוסטים האחרונים, כל החדשות, טיפים והטבות עבור חברות חדשות וקיימות.
    הירשמו כעת

    פוסטים דומים

    רישום עוסק מורשה – איך כדאי להתחיל?

    מזל טוב! החלטתם לפתוח עסק חדש. הצעד הראשון הוא פתיחת עוסק מורשה, שיאפשר לכם לעמוד בקשרים עסקיים עם לקוחות ולהסדיר את הפעילות מול רשות המיסים. אז איך פותחים עוסק מורשה? מה ההבדל בין עוסק מורשה לחברה? מהן מדרגות מס לעוסק מורשה? איגדנו עבורכם כל מה שהעוסק המתחיל צריך לדעת. מיהו עוסק מורשה? עוסק מורשה הוא מי שהחליט לעבוד כעצמאי ולבצע פעילות עסקית (כמו למשל...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר16 באוגוסט, 2023

    בחירת רואה חשבון לפתיחת עוסק מורשה

    הקמתם עסק, אתם בתחילת דרככם, והבנתם כי אתם צריכים להפוך את הדבר ל"רשמי". כיום, קיימות מספר תצורות בהן אנשים יכולים להסדיר את פעילותם העסקית. בין הדרכים להסדרת פעילות עסקית ניתן לבצע: פתיחת עוסק פטור, פתיחת עוסק מורשה, רישום חברה בע"מ ועוד. במאמר זה נתרכז בהליך פתיחת עוסק מורשה, כיצד יש לבצע אותו ומי מבצע אותו. מרבית האנשים שמקימים עסק, לרוב פותחים עוסק פטור. עוסק...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר19 ביולי, 2023
    Skip to content