הצהרת הון

עו"ד רון הדר28 בספטמבר, 2017

מילון מונחים > הצהרת הון.

יש לכם עסק פעיל? קיבלתם לאחרונה בקשה למילוי הצהרת הון? מדי שלוש או חמש שנים מקבל כל בעל עסק בקשה למילוי הטופס. באמצעות הצהרת ההון מבצעות רשויות המס השוואה בין תקופות המס ובודקות אם בעל העסק משלם את כל המיסים כראוי. ההצהרה מתייחסת לפרמטרים שונים: השקעות העסק, הכנסות נטו, הוצאות עבור מחיה וכן הוצאות משמעותיות נוספות עבור העסק.

כיצד בנויה הצהרת ההון

הצהרת ההון היא למעשה דו"ח של בעל העסק ובני משפחתו. מדובר בדו"ח מפורט על כל הרכוש שבבעלות בעל העסק: דירה או בית, מגרש פרטי, מזומנים ברשות בעל העסק, רכבים פרטיים, ניירות ערך, יצירות אמנות בבעלות בעל העסק, תכשיטים בבעלות בת הזוג של בעל העסק, הלוואות ומשכנתאות ועוד. עבור כל נכס חייב בעל העסק להציג אישור מגורמים מוסמכים. משום כך, בנוסף למילוי הצהרת ההון עליו לצרף אישורים כמו צילום רישיון רכב, אישורי בנקים, קופות גמל וכדומה.

המסמכים המצורפים

אלה דוגמאות למסמכים מצורפים לטופס הצהרת הון:

  • לבעלי נכס – אישורים אל רכישת נכס או מקרקעין, כמו גם פרטים על ביצוע שיפוצים בעת הצורך.
  • אישורים מהבנק על יתרות כמו מט"ח, עובר ושב או תוכניות חיסכון שונות.
  • אישורים על פרמיות ביטוח מחברות הביטוח.
  • לבעלי רכב – אישורי רכישה ומכירה של הרכב.
  • אישורים על רכישת רהיטים כמו ציוד למשרד או לבית.
  • רשימה של דברי ערך המצויים בבעלותו של בעל העסק: תכשיטים, בולים, מטבעות, מתנות ועוד.
  • פירוט של ירושות ותקבולים אחרים.
  • פרטי הוצאות שונות: עוזרת בית, נסיעות לחו"ל, הוצאות רפואיות ועוד.

הטריקים שלא עובדים

לעתים מתקבלת התחושה שניתן להעלים מס ולצאת מזה בשלום. במקרים מסוימים מנסים בעלי העסקים "להחליק" הוצאות מסוימות בשיטות שונות. כך למשל, בעל עסק עלול להפקיד סכום כסף גדול במיוחד בחשבון הבנק של חבר בטענה שמדובר במתנה או הלוואה. "טריק" זה אינו יעיל במיוחד, מכיוון שרשויות מס ההכנסה יבקשו לראות את פירוט תנועות עו"ש של חבר זה. כמו כן, גם אם יש לכם נכסים בחו"ל הם לא ייעלמו מעיניהם של פקידי המס. מדי פעם מדווחים בחדשות על נכסים של ישראלים המתגלים בחו"ל. לפיכך, חשוב להצהיר על כל נכס ונכס הקיים ברשות בעל העסק.

    אל תפספסו עדכונים והטבות

    אנו רוצים להשאיר אותכם מעודכנים בפוסטים האחרונים, כל החדשות, טיפים והטבות עבור חברות חדשות וקיימות.
    הירשמו כעת

    פוסטים דומים

    רישום עוסק מורשה – איך כדאי להתחיל?

    מזל טוב! החלטתם לפתוח עסק חדש. הצעד הראשון הוא פתיחת עוסק מורשה, שיאפשר לכם לעמוד בקשרים עסקיים עם לקוחות ולהסדיר את הפעילות מול רשות המיסים. אז איך פותחים עוסק מורשה? מה ההבדל בין עוסק מורשה לחברה? מהן מדרגות מס לעוסק מורשה? איגדנו עבורכם כל מה שהעוסק המתחיל צריך לדעת. מיהו עוסק מורשה? עוסק מורשה הוא מי שהחליט לעבוד כעצמאי ולבצע פעילות עסקית (כמו למשל...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר16 באוגוסט, 2023

    בחירת רואה חשבון לפתיחת עוסק מורשה

    הקמתם עסק, אתם בתחילת דרככם, והבנתם כי אתם צריכים להפוך את הדבר ל"רשמי". כיום, קיימות מספר תצורות בהן אנשים יכולים להסדיר את פעילותם העסקית. בין הדרכים להסדרת פעילות עסקית ניתן לבצע: פתיחת עוסק פטור, פתיחת עוסק מורשה, רישום חברה בע"מ ועוד. במאמר זה נתרכז בהליך פתיחת עוסק מורשה, כיצד יש לבצע אותו ומי מבצע אותו. מרבית האנשים שמקימים עסק, לרוב פותחים עוסק פטור. עוסק...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר19 ביולי, 2023
    Skip to content