מיופה כוח לייפוי כוח מתמשך

עו"ד רון הדר20 בפברואר, 2020

מילון מונחים > מיופה כוח לייפוי כוח מתמשך

מהו ייפוי כוח מתמשך?

ייפוי כוח מתמשך הוא מסמך משפטי, המתייחס למצב אופציונלי בעתיד שבו אדם לא יוכל לדאוג לצרכיו היום-יומיים והבריאותיים או לענייניו האישיים, זאת עקב נסיבות המונעות ממנו אי יכולת להבין בעינייניו.

מתן ייפוי כוח מתמשך הוא הזכות לתת לכל אדם מעל גיל 18 רשאי לייפות את כוחו של אדם אחר, ובכך להחליט שאדם זה הוא שיקבל את ההחלטות בעניינו בעתיד. כל ההוראות הנוגעות לייפוי כוח מתמשך קבועות בחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות.

מיהו מיופה כוח לייפוי כוח מתמשך?

האדם שקיבל את הסמכות להחליט החלטות בעניינו של מייפה הכוח בעתיד. המייפה יכול להחליט באילו תחומים הוא מעניק שליטה למיופה: האם מדובר בענייני כספים ורכוש, בענייני בריאות או בכל עניין שהוא. ניתן לקבוע מראש הנחיות מקדימות שהמיופה יפעל לאורן בעת הצורך, או להשאיר את תוכן ההחלטות לקביעתו של המיופה.

מייפה הכוח זכאי למנות מספר מיופי כוח. רצוי לקבוע מראש כיצד יפעלו והאם יש להם תחומי אחריות ספציפיים.

התחל בייפוי כח מתמשך

מי לא יכול לשמש כמיופה כוח?

  • קטין מתחת לגיל 18
  • אדם שלא מקבל את החלטותיו בעצמו, משמע אדם שיש לו אפוטרופוס או לחלופין שהסמיך בעצמו מיופה כוח, ומיופה הכוח החל לפעול (כי ייפוי הכוח נכנס לתוקף)
  • הוא מעניק למייפה הכוח טיפול רפואי או סוציאלי בתשלום (מגבלה זו לא חלה אם המיופה מעניק שירות שכזה אבל הן קרוב משפחה של המייפה)
  • הוא מיופה כוח של 3 אנשים.

ייפוי כוח מתמשך מקוון

כיום עורכי דין המוסמכים לערוך ייפוי כוח מתמשך יכולים לערוך אותו באינטרנט. השירות ניתן לעורכי דין ללא עלות, ולמייפים כרוך בתשלום שכר הטרחה לעורך הדין. 

ביטול ייפוי כוח מתמשך

לאחר שמיופה הכוח החל לפעול, בית המשפט יכול לבטל את ייפוי הכוח באחד מהמצבים הבאים:

  • המיופה פועל בניגוד למה שנקבע בייפוי הכוח ועל ידי כך פוגע במייפה או פועל בניגוד לרצונו
  • ייפוי הכוח ניתן מלכתחילה בדרך של מרמה או ניצול של המייפה
  • בית המשפט סבור שהפתרון הנכון בעבור המייפה אינו מיופה כוח אלא אפוטרופוסות או מסמך הבעת רצון.

    אל תפספסו עדכונים והטבות

    אנו רוצים להשאיר אותכם מעודכנים בפוסטים האחרונים, כל החדשות, טיפים והטבות עבור חברות חדשות וקיימות.
    הירשמו כעת

    פוסטים דומים

    רישום עוסק מורשה – איך כדאי להתחיל?

    מזל טוב! החלטתם לפתוח עסק חדש. הצעד הראשון הוא פתיחת עוסק מורשה, שיאפשר לכם לעמוד בקשרים עסקיים עם לקוחות ולהסדיר את הפעילות מול רשות המיסים. אז איך פותחים עוסק מורשה? מה ההבדל בין עוסק מורשה לחברה? מהן מדרגות מס לעוסק מורשה? איגדנו עבורכם כל מה שהעוסק המתחיל צריך לדעת. מיהו עוסק מורשה? עוסק מורשה הוא מי שהחליט לעבוד כעצמאי ולבצע פעילות עסקית (כמו למשל...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר16 באוגוסט, 2023

    בחירת רואה חשבון לפתיחת עוסק מורשה

    הקמתם עסק, אתם בתחילת דרככם, והבנתם כי אתם צריכים להפוך את הדבר ל"רשמי". כיום, קיימות מספר תצורות בהן אנשים יכולים להסדיר את פעילותם העסקית. בין הדרכים להסדרת פעילות עסקית ניתן לבצע: פתיחת עוסק פטור, פתיחת עוסק מורשה, רישום חברה בע"מ ועוד. במאמר זה נתרכז בהליך פתיחת עוסק מורשה, כיצד יש לבצע אותו ומי מבצע אותו. מרבית האנשים שמקימים עסק, לרוב פותחים עוסק פטור. עוסק...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר19 ביולי, 2023
    Skip to content