בדק בית

עו"ד רון הדר31 בדצמבר, 2019

מילון מונחים > בדק בית

אחד השלבים המהותיים בעת רכישת דירה מקבלן, יש לבצע בדיקה של הנכס טרם קבלת החזקה והשלמת העסקה זאת, כדי לוודא שאין בנכס ליקויים ופגמים וכי הדירה עומדת בתנאי מפרט המכר. חשוב לדעת שהקבלן הוא זה שאחראי על תיקון ליקויים בדירה לאחר בתום הליך בנייתה וטרם העברת החזקה לקונה, ואילו כל פגם או ליקוי אשר יתגלה לאחריו יהיה באחריות הקונה שכן ליקויים אלו לא הוצגו בפני הקבלן בעת מסירת החזרה.

כדי לממש את זכות זו, רוכשים רבים נוהגים לבצע בדק בית, שהוא בדיקה מעמיקה של מאפיינים שונים של הנכס. ליקויים אשר עלו בבדיקה, ניתן לפנות לקבלן בדרישה לתקנם. 

מה אורכה של תקופת הבדק?

התוספת חוק המכר דירות קובע תקופות שונות בהתאם לטיב הפגם. אלה זמני הבדק עבור דירות שהחוזה שלהן נחתם אחרי אפריל 2011:

  • ליקוי במוצרי מסגרות ונגרות, כולל אלומיניום ופלסטיק – שנתיים
  • ליקוי בריצוף וחיפוי פנים כולל שקיעות ושחיקה – שנתיים
  • התנתקות, התקלפות או התפוררות של חיפויי חוץ – שבע שנים
  • כל אי-התאמה אחרת שאינה אי-התאמה יסודית – שנה אחת

כיצד ממשים את זכויות הבדק?

יש לערוך בדיקה מסודרת, ניתן להסתייע בחברות מקצועיות שעורכות את הבדיקה. עם קבלת הממצאים מודיעים לקבלן על הפגמים שנמצאו. כדי למנוע ויכוחים ואי נעימויות, רצוי לדווח על הפגמים כמה שיותר מהר. אם מדובר בפגם שניתן היה לזהות עם קבלת החזקה בדירה, יש להודיע עליו לקבלן תוך שנה. יצוין כי במרבית הסכמי המכר יעשה סבב ליקויים שלאחריו יחויב הקבלן להסדירם לשביעות רצון הקונה ובהתאם לדרישות המוצגות במפרט המכר. 

אם הקבלן מסרב לבצע את התיקון שבאחריותו, ניתן להגיש נגדו תלונה לרשם הקבלנים. רשם זה, שהוא חלק ממשרד הבינוי והשיכון, הוא הגורם המטפל בתלונות נגד קבלנים בנושאים טכניים ובנושאים חוזיים. כמו כן, סירוב הקבלן לתיקון הליקויים עולה לכדי עילה לתביעה בגין עילה חוזית.

    אל תפספסו עדכונים והטבות

    אנו רוצים להשאיר אותכם מעודכנים בפוסטים האחרונים, כל החדשות, טיפים והטבות עבור חברות חדשות וקיימות.
    הירשמו כעת

    פוסטים דומים

    רישום עוסק מורשה – איך כדאי להתחיל?

    מזל טוב! החלטתם לפתוח עסק חדש. הצעד הראשון הוא פתיחת עוסק מורשה, שיאפשר לכם לעמוד בקשרים עסקיים עם לקוחות ולהסדיר את הפעילות מול רשות המיסים. אז איך פותחים עוסק מורשה? מה ההבדל בין עוסק מורשה לחברה? מהן מדרגות מס לעוסק מורשה? איגדנו עבורכם כל מה שהעוסק המתחיל צריך לדעת. מיהו עוסק מורשה? עוסק מורשה הוא מי שהחליט לעבוד כעצמאי ולבצע פעילות עסקית (כמו למשל...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר16 באוגוסט, 2023

    בחירת רואה חשבון לפתיחת עוסק מורשה

    הקמתם עסק, אתם בתחילת דרככם, והבנתם כי אתם צריכים להפוך את הדבר ל"רשמי". כיום, קיימות מספר תצורות בהן אנשים יכולים להסדיר את פעילותם העסקית. בין הדרכים להסדרת פעילות עסקית ניתן לבצע: פתיחת עוסק פטור, פתיחת עוסק מורשה, רישום חברה בע"מ ועוד. במאמר זה נתרכז בהליך פתיחת עוסק מורשה, כיצד יש לבצע אותו ומי מבצע אותו. מרבית האנשים שמקימים עסק, לרוב פותחים עוסק פטור. עוסק...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר19 ביולי, 2023
    Skip to content