הסכם אי תחרות – Non competition Agreement

עו"ד רון הדר23 ביוני, 2016

מילון מונחים > הסכם אי תחרות – Non competition Agreement

הסכם אי תחרות או סעיף אי תחרות יכולים להופיע בחוזה עבודה בין חברת סטארט-אפ לעובד, בהסכם התקשרות או ייעוץ עם פרילנסר למתן שירותים –Service agreement, בהסכם מייסדים בין היזמים Founders agreement ועוד. מטרתו של סעיף או הסכם של אי תחרות הינו להגביל את אחד מהצדדים לעסוק באותו נושא ולחשוף מידע רגיש, אם מבחינת פיתוח טכנולוגי (סודות מסחריים, קוד תוכנה) או שיווק ופיתוח עסקי (רשימת לקוחות, חומרים שיווקיים ומצגות). סעיף האי תחרות תקף בתקופת עבודתו עם אותה חברה וכן בתקופת צינון שלאחר סיום ההתקשרות. הרבה חברות נוהגות להכניס סעיפי אי תחרות בצדק מכיוון שהן לא מעוניינות שאותו גורם שקיבל מידע עסקי/טכנולוגי והפסיק את פעילותו בחברה יוכל לחשוף את אותו מידע לגורמים מתחרים או אף יקים חברה מתחרה משלו. זה יכול להיות שותף/בעל מניות או עובד/יועץ שהתפטר או פוטר. תקופת הצינון אחרי סיום ההתקשרות יכולה להשתנות ונתונה למשא ומתן, אם זה עובד בד"כ מינימום שנה אחת, אם זה שותף יכול להגיע גם לחמש שנים.

כפי שציינו באחד המקרים במסגרת הסכם עבודה ניתן להכניס סעיף אשר אוסר על עובד שעזב את מקום העבודה בין אם התפטר ממקום העבודה או פוטר להתחרות בעסקים של החברה בהתאם למגבלות שיגדירו שני הצדדים. בעת ניסוח ההסכם יש להקפיד ולנסח הסכם אי תחרות מסודר שיתאים לשני הצדדים. קרו מקרים בעבר בהם בתי המשפט נאלצו לפסוק על ביטול סעיפים בשל הגבלות חריגות. אפשר לציין כי ההסכם יגביל את אחד השותפים לקיים פעילות מתחרה במשך תקופה מסוימת ותחול גם על אזורים גיאוגרפיים. בעת בחינת בית המשפט את ההסכם בית המשפט יגבש מספר טיעונים לצורך ההחלטה הנסמכים על מידת ההגבלה של חופש  העיסוק, חופש ההתקשרות בין שני הצדדים וכן אינטרס הציבור.

עוד הסכם המתקשר לנושא האי תחרות הינו הסכם סודיות לסטארטאפ שחברות נוהגות להחתים חברות אחרות איתם הם במגעים לשת"פ מסוים או עובדים/פרילנסרים המספקים שירותים לחברה.

    אל תפספסו עדכונים והטבות

    אנו רוצים להשאיר אותכם מעודכנים בפוסטים האחרונים, כל החדשות, טיפים והטבות עבור חברות חדשות וקיימות.
    הירשמו כעת

    פוסטים דומים

    רישום עוסק מורשה – איך כדאי להתחיל?

    מזל טוב! החלטתם לפתוח עסק חדש. הצעד הראשון הוא פתיחת עוסק מורשה, שיאפשר לכם לעמוד בקשרים עסקיים עם לקוחות ולהסדיר את הפעילות מול רשות המיסים. אז איך פותחים עוסק מורשה? מה ההבדל בין עוסק מורשה לחברה? מהן מדרגות מס לעוסק מורשה? איגדנו עבורכם כל מה שהעוסק המתחיל צריך לדעת. מיהו עוסק מורשה? עוסק מורשה הוא מי שהחליט לעבוד כעצמאי ולבצע פעילות עסקית (כמו למשל...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר16 באוגוסט, 2023

    בחירת רואה חשבון לפתיחת עוסק מורשה

    הקמתם עסק, אתם בתחילת דרככם, והבנתם כי אתם צריכים להפוך את הדבר ל"רשמי". כיום, קיימות מספר תצורות בהן אנשים יכולים להסדיר את פעילותם העסקית. בין הדרכים להסדרת פעילות עסקית ניתן לבצע: פתיחת עוסק פטור, פתיחת עוסק מורשה, רישום חברה בע"מ ועוד. במאמר זה נתרכז בהליך פתיחת עוסק מורשה, כיצד יש לבצע אותו ומי מבצע אותו. מרבית האנשים שמקימים עסק, לרוב פותחים עוסק פטור. עוסק...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר19 ביולי, 2023
    Skip to content