הגנת אנטי דילול – Anti dilution protection

עו"ד רון הדר23 ביוני, 2016

מילון מונחים > הגנת אנטי דילול – Anti dilution protection

הגנת אנטי דילול בשורה התחתונה הינה זכות לשמור על השווי של ההחזקות שלך (החלק ההוני). מבחינת שווי מניה: קורה במצב של גיוס לפי שווי נמוך יותר על מנת שהמניות שלך לא יהיו שוות פחות כסף. לדוגמה משקיע מצטרף לחברה ומקצות לו מניות בפחות מערכן.

ישנם מקרים בהם משקיעים מבקשים לקבל הגנה מפני דילול ההחזקות בחברה. חשוב לציין כי אין משמעות כי המשקיעים ישארו עם אותו אחוז אותו קיבלו בעת ההשקעה אלא ישנם מקרים בהם המשקיעים יקבלו פיצוי במידה והחברה תמכור את המניות במחיר נמוך מהמחיר ששילמו המשקיעים בעת ההשקעה.

הגנות אנטי דילול הינן הגנות הניתנות למשקיעים מפני פעולה של דילול של ההשקעות בעתיד, כלומר ייתכן כבר בסבב הגיוס הבא או בפעם הבאה שהחברה תזדקק לכמות נכבדה של מזומנים על מנת להתקיים, פעולה אשר יש להיערך לקראתה. במסגרת מנגנון אנטי דילול נקבע כי אם משקיע מעוניין להזרים כספים לחברה, הרי הוא מצפה כי שווי המניות שלו יעלה או יישמר. במקרים בהם נעשה שווי הערכה של חברה במחיר גבוה מדי בעת מכירת המניות למשקיע ולאחר מכן אותו משקיע רוכש מניות דומות במחיר נמוך יותר, הרי המשקיעים ידרשו להפעיל את ההגנה.

בעת איזכור ההגנה נהוג להזכיר 2 נוסחאות של דילול מניות המסייעות לקביעת הפיצוי של המשקיעים, גם במקרה של דילול מניות בחברה פרטית.

נוסחת הפיצוי המלא : נוסחת דילול מניות הכוללת פיצוי מלא היא נוסחה אשר במסגרתה נעשה שימוש במקרים בהם קיים קושי לגייס כסף או במקרה בו ההשקעה בחברה הינה משמעותית בצורה חריגה, כאשר הכוונה היא חברה אשר לא מצליחה לעמוד ביעדי גיוס הכסף שלה.

נוסחת הממוצע המשוכלל: נוסחה זו כוללת מספר פרמטרים בעת קביעת הפיצוי אשר לו יהיו זכאים המחזיקים בזכויות אנטי דילול. בין השאר נלקחים בחשבון פרמטרים כגון מחירי המניות, מספר המניות המונפקות וכן כמות הכסף שהחברה מגייסת.

עם זאת, כאשר מדובר על חברת סטארטאפ דילול מניות סטארטאפ עשוי להביא לירידת ערך המניות, מה שעשוי לפגוע בחלקם של השותפים ברווחים. ישנם לא מעט מקרים אשר פעולת דילול מניות עשויה להוביל לסכסוכים משפטיים. מכאן, יש חשיבות רבה לערוך הסכם מייסדים מקצועי.

    אל תפספסו עדכונים והטבות

    אנו רוצים להשאיר אותכם מעודכנים בפוסטים האחרונים, כל החדשות, טיפים והטבות עבור חברות חדשות וקיימות.
    הירשמו כעת

    פוסטים דומים

    רישום עוסק מורשה – איך כדאי להתחיל?

    מזל טוב! החלטתם לפתוח עסק חדש. הצעד הראשון הוא פתיחת עוסק מורשה, שיאפשר לכם לעמוד בקשרים עסקיים עם לקוחות ולהסדיר את הפעילות מול רשות המיסים. אז איך פותחים עוסק מורשה? מה ההבדל בין עוסק מורשה לחברה? מהן מדרגות מס לעוסק מורשה? איגדנו עבורכם כל מה שהעוסק המתחיל צריך לדעת. מיהו עוסק מורשה? עוסק מורשה הוא מי שהחליט לעבוד כעצמאי ולבצע פעילות עסקית (כמו למשל...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר16 באוגוסט, 2023

    בחירת רואה חשבון לפתיחת עוסק מורשה

    הקמתם עסק, אתם בתחילת דרככם, והבנתם כי אתם צריכים להפוך את הדבר ל"רשמי". כיום, קיימות מספר תצורות בהן אנשים יכולים להסדיר את פעילותם העסקית. בין הדרכים להסדרת פעילות עסקית ניתן לבצע: פתיחת עוסק פטור, פתיחת עוסק מורשה, רישום חברה בע"מ ועוד. במאמר זה נתרכז בהליך פתיחת עוסק מורשה, כיצד יש לבצע אותו ומי מבצע אותו. מרבית האנשים שמקימים עסק, לרוב פותחים עוסק פטור. עוסק...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר19 ביולי, 2023
    Skip to content