איך מאתרים חברה בפירוק?

עו"ד רון הדר25 ביוני, 2018

איתור חברה בפירוקחברה בפירוק הינה חברה קיימת אשר נרשמה כחוק ועל פי דין ברשם החברות, אך מסיבות כאלה או אחרות, הוחלט על סגירת חברה וכתוצאה מכך יש לפרק אותה. פירוק חברה, כפי שנזכר בבלוגים אחרים באתרנו, הוא תהליך שיכול להתבצע מרצון ע"י בעלי החברה או לחילופין ע"י נושים או על ידי בית משפט. פירוק מרצון של חברות בע"מ אונליין ניתן לבצע בפשטות ובקלות כאן.

התהליך של איתור חברה בפירוק

בעבר, כאשר רצינו לברר מידע או סטטוס של חברה, ההליך היה מסובך מסורבל ואפילו עלה כסף. כיום, ניתן בפשטות ובקלות יתרה לקבל מידע לגבי כל חברה הרשומה בישראל ברשם החברות בין אם הן חברות פעילות או בין אם הן חברות בהליכי פירוק.

את המידע לו אנו זקוקים לגבי חברה פלונית ניתן לקבל באמצעות אתרי אינטרנט או חברות המתמחות בתחום. המידע שניתן לקבל מגוון, וכולל בתוכו: פרטי החברה (שם, כתובת ומספר ח.פ), פרטי בעלי המניות, הדירקטורים, נושאי משרה בחברה, אחוזי החזקה בחברה, שיעבודים חובות אגרה לרשם החברות ועוד. הדרך הנוחה והפשוטה ביותר לקבל מידע לגבי החברה בה אתם מתעניינים היא אתר רשם החברות. באתר אתם נדרשים להזין ח.פ של החברה (מספר תעודת הזהות של כל חברה הנרשמת בישראל).

התחל בפירוק חברה

דרך נוספת בה ניתן לקבל מידע על חברות הרשומות בישראל היא באמצעות אתרים אשר באמצעותם ניתן להוריד נסח חברה או לחילופין תיק חברה. תיק חברה הוא בעצם קובץ אשר מופיע בו כל המידע, התהליכים והשינויים שנעשו בחברה במרוצת השנים כגון: תעודת התאגדות, תקנון, תזכיר, העברת מניות, שינוי שם חברה, החלטות דירקטוריון ועוד.   

כאמור, איתור חברות בפירוק ניתן לבצע בפשטות ובקלות באמצעות אתר האינטרנט של רשם החברות תחת רשימת חברות בפירוק באתר הרשם. יחד עם זאת, אם ברצוננו לקבל מידע רחב יותר לגבי חברה הנמצאת בהליכי פירוק, ניתן לבצע זאת באמצעות אתר האינטרנט של הכונס הרשמי. הכונס הרשמי הוא יחידה במשרד המשפטים אשר אמונה על הליכי פירוק ופשיטת רגל של חברות הרשומות במדינת ישראל ובאתר ניתן לקבל רשימת חברות בפירוק.

כאשר אדם נכנס לאתר הכונס הרשמי ומעוניין לברר על סטטוס של חברה בהליכי פירוק, הוא נדרש להזין את ח.פ של החברה. ניתן לברר האם ניתן בתיק הפירוק צו פירוק, צו כינוס נכסים, מה סטטוס הליך הפירוק ועוד.

מדוע חשוב לאתר חברה בפירוק?

אנשים רבים לא מודעים לסטטוס של חברות שפתחו. אנשים פותחים חברות, ולאחר הרבה שנים שכבר אין בהן פעילות, שוכחים מקיומן. חשוב להדגיש, כי עצם העובדה שבחברה אין פעילות עסקית, אין זה אומר שהיא פטורה מהחובות המוטלות עליה על פי חוק ברשם החברות. בין החובות המוטלות על חברה רשומה בישראל, קיימת חובת תשלום אגרה שנתית כמו כן חובת הגשת דו"ח שנתי – שניהם לרשם החברות.

במידה וחברה לא קיימה 2 חובות אלו, הרי שהיא עלולה להיות בסטטוס "חברה מפרה" ברשם החברות. על בעלים של חברה בסטטוס "חברה מפרה" יכול ותהיינה מוטלות סנקציות שונות בניהן:

  1. בעל מניות של חברה מפרת חוק לא יוכל להקים ולרשום חברה חדשה.
  2. חברה מפרת חוק לא תוכל לשנות את שמה או את מטרותיה.
  3. חברה מפרת לא חוק לא תוכל לרשום שיעבודים או משכונות לטובתה.
  4. חברה מפרת חוק לא תוכל לשעבד נכסיה לטובת צד שני.

כמו כן, במידה וההפרות תימשכנה למשך זמן ארוך, יכול רשם החברות לפעול במסגרת פקודת המיסים (גבייה) להטיל עיקולים אוטומטיים על חשבונות הבנק של החברה ושל מי מבעלי המניות בה.

לאור האמור לעיל, אנו ממליצים בחום ללקוחותינו לבצע בדיקה לגבי חברות בפירוק על מנת לקבל מידע ולאתר חברות בפירוק, שכן יכול ויגלו כי חברה בבעלותם שחשבו שהיא בהליכי פירוק, בפועל אינה בהליכים אלה.

התחל בפירוק חברה

    אל תפספסו עדכונים והטבות

    אנו רוצים להשאיר אותכם מעודכנים בפוסטים האחרונים, כל החדשות, טיפים והטבות עבור חברות חדשות וקיימות.
    הירשמו כעת

    פוסטים דומים

    מה זה הסכם פירוק שותפות?

    פעילות עסקית ניתן להסדיר בכמה צורות - עוסק פטור, עוסק מורשה, חברה בע"מ ועוד. מלבד הצורות הנ"ל, קיימת צורה נוספת שבאמצעותה ניתן להסדיר פעילות עסקית והיא - שותפות (יכולה ותהיה שותפות רגילה ויכול ותהיה שותפות מוגבלת). מה היא שותפות? שותפות היא יישות משפטית המורכבת מהתאגדות של מספר אנשים לצורך הקמתו וניהולו של עסק למטרת השאת רווחים לבעליו. שותפות היא אחת מיני צורות התאגדות של...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר20 בנובמבר, 2018

    פירוק חברה אונליין לאחר פירוק שותפות?

    בישראל מוקמות מדי שנה חברות רבות. כמו החיים עצמם, גם חייה של חברה לעיתים נגמרים והיא צריכה לעבור הליכי פירוק. העילות לפירוק חברה רבות ומגוונות הן. לעתים מדובר בחברה שנקלעה לחובות ובמקרים אחרים בעליה של החברה מחליט לסגור אותה מהסיבות שלו. על כל פנים, הליך הפירוק של חברה הוא הליך ארוך למדיי שדורש לא מעט סבלנות. נמצאים בשבילכם 24/7 אם הגעתם למסקנה שאתם מעוניינים...

    המשך לקרוא
    עו"ד רון הדר30 באפריל, 2018
    Skip to content